NBA čempions Džeimss atzīts par 2020. gada labāko sportistu AP vērtējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AFP/SCANPIX

Par ziņu aģentūras "The Associated Press" 2020.gada labāko sportistu vīriešu konkurencē atzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss.

Džeimss aizvadītajā gadā palīdzēja Losandželosas "Lakers" komandai atgriezties čempionu tronī, izcīnot savu ceturto NBA čempiontitulu un tiekot pie savas ceturtās finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvas.

Tāpat Džeimss bija viena no NBA zvaigznēm, kas publiski atbalstīja "Black Lives Matter" kustību un centās izgaismot rasu nevienlīdzības problēmu.

"Joprojām apzinos, ko varu paveikt laukumā, un atdodu sevi visu spēlei. Taču ir arī daudz lietu, ko varu darīt ārpus laukuma, palīdzot cilvēkiem viņus iedvesmot, savest kopā un stiprināt," intervijā AP saka Džeimss.

AP Džeimsu par labāko atzina arī 2013., 2016. un 2018.gadā. Četrreiz šo godu saņēmis arī bēdīgi slavenais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs un golferis Taigers Vudss. No basketbolistiem trīsreiz šo atzinību savulaik saņēma arī Maikls Džordans.

Džeimss 35 AP klientu un redaktoru balsojumā saņēma 78 punktus, kas ir par septiņiem vairāk nekā "Super Bowl" vērtīgākajam spēlētājam Patrikam Mahoumesam. Tālu aiz labāko dueta palika Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons, kurš tika pie 14 punktiem.

Svētdien tiks paziņota AP gada sportiste sieviešu konkurencē.

Pērn AP par labākajiem atzina basketbolistu Kavai Lenardu un vingrotāju Simonu Bailsu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu