Jaunais koronavīrusa variants konstatēts vēl vairākās valstīs gan Eiropā, gan citviet pasaulē (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paopano/Shutterstock

Jaunais koronavīrusa variants, kas sākotnēji identificēts Lielbritānijā, konstatēts vēl vairākās Eiropas valstīs, kā arī Kanādā un Japānā, vēsts raidsabiedrība BBC.

Ontario, Kanādā, jaunais vīrusa variants konstatēts kādam pārim, kuri nebija ceļojuši vai bijuši saskarē ar kontaktpersonām, paziņojušas amatpersonas.

Japāna no pirmdienas uz mēnesi plāno aizliegt valstī iebraukt cilvēkiem, kas nav tās pastāvīgie iemītnieki. Kopš jaunais variants tika konstatēts pieciem pasažieriem, kas bija ieradušies no Lielbritānijas, Japānā konstatēti vēl divi gadījumi, no kuriem viens noticis valsts iekšienē.

Jauni inficēšanās gadījumi konstatēti arī Spānijā, Šveicē, Zviedrijā un Francijā. Arī tie saistīti ar ceļošanu no Lielbritānijas.

Iepriekš jaunais vīrusa variants konstatēts Dānijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē un Austrālijā.

Zinātnieki uzskata, ka jaunais koronavīrusa variants varētu būt sākotnēji konstatēts Lielbritānijā valsts augsto vīrusa mutāciju izsekošanas spēju dēļ. Jaunais vīrusa paveids tiek uzskatīts par ievērojami lipīgāku nekā līdzšinējie varianti, taču citādi tas nav bīstamāks, uzskata eksperti.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu