Stradiņa slimnīcā trīs dienās plānots vakcinēt vairāk nekā 900 cilvēkus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā trīs dienās, no 28. decembra līdz 30. decembrim, ar pret Covid-19 plānots vakcinēt 928 personas, informēja ārstniecības iestādes pārstāve Janita Veinberga.

Stradiņa slimnīcā vakcinācija noritēs piecos vakcinācijas punktos un no 928 personām, kas saņems Covid-19 vakcīnu, 916 būs ārstniecības iestādes darbinieki, bet 12 - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki.

Ārstniecības iestādes pārstāve pavēstīja, ka vakcinācija plānota tā, lai darbinieki to varētu darīt epidemioloģiski droši. Katram darbiniekam ir noteikts laiks, cikos ierasties, lai novērstu cilvēku drūzmēšanos.

Veinberga norādīja, ka gatavošanās vakcinācijai noritēja laikus un tika veikta arī darbinieku aptauja. 70% no aptaujas dalībniekiem norādīja, ka vēlas saņemt vakcīnu. Ārstniecības iestādes pārstāve atzīmēja, ka, līdzīgi kā citviet pasaulē, arī medicīnas darbinieku vakcinācija notiek pēc brīvprātības principa.

Viņa atzina, ka darbiniekiem bija iespēja arī pamatot savu izvēli vakcinēties vai nevakcinēties un daudzi darbinieki norādīja, ka plāno vakcinēties nākamajā piegājienā. Veinberga skaidroja, ka medicīnas darbinieki ļoti atbildīgi attiecas pret vakcinēšanu - ja kāds no darbiniekiem patlaban atrodas mājās slimības vai pašizolācijas dēļ, anketā tika norādīta vēlme vakcinēties, kad slimnīca saņems nākamo vakcīnu piegādi.

"Piešķirto vakcīnu daudzums ir pietiekams. Primāri vakcīnas saņems to struktūrvienību darbinieki, kuriem ir visciešākais kontakts ar Covid-19 pozitīviem pacientiem, un tā ir slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa un trīs Covid-19 nodaļas.

Vakcīnas saņems visi, kuri strādā šajās nodaļās, sākot ar virsārstu un beidzot ar uzkopšanas dienesta darbiniekiem," informēja ārstniecības iestādes pārstāve.

Veinberga pavēstīja, ka Stradiņa slimnīca saņēma lielāku vakcīnu skaitu, nekā iepriekš bija paredzēts, līdz ar to vakcīnu saņems visi tie darbinieki, kas to gribēs.

Jau ziņots, ka sestdienas rītā Latvijā nogādātas pirmās vakcīnas pret Covid-19, bet vakcinēšana tiks sākta pirmdienas rītā, vispirms vakcinējot medicīnas darbiniekus, kuriem ir tieša saskarsme ar Covid-19 slimniekiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu