Pieci ieteikumi ideālam Jaunā gada sagaidīšanas mielastam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Mēdzam Vecgada vakaru pavadīt tā, ka pārēšanās dēļ 1. janvārī to vien vēlamies, kā gulēt gultā un necelties. Tomēr arvien vairāk cilvēku atsakās no šīs tendences un ievēro veselīga dzīvesveida noteikumus, vēsta portāls "Medikforum".

Uztura speciāliste Irina Djadadikova atklāja piecus noteikumus Jaunā gada galda organizēšanai, kas palīdzēs saglabāt labu veselību un labsajūtu. Pirmkārt, eksperte ieteica atteikties no vārītas desas, aizstājot to ar vārītu vistas krūtiņu.

Otrais ekspertes noteikums ir optimizēt dažus ēdienus, jo tie ir pārāk trekni un smagi, kas nozīmē atbrīvoties no dažādām piedevām. Tas īpaši attiecas uz slaveno siļķi kažokā. Uztura speciāliste uzskata, ka kartupeļi noteikti nav jāpievieno šim ēdienam, jo ​​tie kombinācijā ar citām sastāvdaļām negatīvi ietekmēs gremošanu.

Trešais ieteikums ir atteikties no smagnējām salātu mērcēm. Šim nolūkam var izmantot mājās gatavotu mērci, kuras pamatā ir augu eļļa, garšvielas un citrons.

Ceturtais noteikumus, kuru vajadzētu ievērot ir mandarīnu pārmērīga lietošana, jo auglī esošā skābe nenāk par labu zarnām, kurās dominē pašu skābums.

Pēdējais noteikums ir atrast pēc iespējas veselīgākus aizstājējus dažiem ēdieniem. Piemēram, uztura speciāliste iesaka tradicionālo tītaru aizstāt ar pīli. Gavēšanas gadījumā gaļu var droši aizstāt ar zivīm.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu