Pēc dažiem gadiem "Subaru" Eiropā tirgos futūristiska izskata elektroauto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Subaru Evoltis
Subaru Evoltis Foto: Publicitātes foto

Elektrifikācija ir autobūves attīstības aktuālais virziens, un šo kursu pamazām uzņem arī "Subaru", kas plāno tuvāko piecu gadu laikā Eiropā piedāvāt savu pirmo elektroauto. Ļoti iespējams, ka tas notiks pat ātrāk.

Jaunais modelis tiks veidots uz e-TNGA platformas, kas tiek izstrādāta sadarbībā ar "Toyota", un tas pēc "Subaru" pārstāvju teiktā Eiropā nonāks "21.gadsimta divdesmito gadu pirmajā pusē".

Pēc izmēra gaidāmais auto būs līdzīgs "Subaru Forester", bet precīzāku informāciju ražotājs sola atklāt 2021. gadā.

Saskaņā ar atklātībā nonākušo neoficiālo informāciju jauns modelis, kura konceptuālā versija ir "Evoltis, konveijeru sasniegs 2022. gadā, ziņo "Automotive News Europe".

Kā redzams attēlos, automobilis stipri līdzinās "Toyota RAV4", kura gabarītus var ņemt kā atskaites punktu arī topošā "Toyota" elektroauto izmēriem. 

Iepriekš "Subaru" ziņoja, ka līdz 2030. gadam vismaz 40% no uzņēmuma pārdošanas apjoma veidos elektriskie transportlīdzekļi un hibrīdi.

Koronavīrusa pandēmija plānus varētu nedaudz ietekmēt, jo "JATO Dynamics" dati rāda, ka šogad "Subaru" noiets Eiropā samazinājies par 34%.

Lai kā, uz e-TNGA platformas, ko izmantos gan "Toyota", gan arī "Subaru", var tapt priekšējo, aizmugurējo vai arī visu riteņu piedziņas elektromobiļi. Šiem spēkratiem uzstādāmo akumulatoru ietilpība var būt 50 līdz 100 kWh. Platforma ir pietiekami "elastīga", lai uz tās bāzes izgatavotu krosoverus, sedanus un pat kompaktas automašīnas.

Toyota būs soli priekšā e-TNGA izmantošanā, jo pirmais auto parādīsies jau 2021. gadā, un kopumā uz tās paredzēts radīt vismaz sešas dažādas modeļu saimes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu