"Jēkaba aģentūrai" apturēta tūrisma operatora licences darbība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VGstockstudio/Shutterstock.com

Tūrisma uzņēmumam SIA "Jēkaba aģentūra" apturēta tūrisma operatora licences darbība, liecina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) publiskotā informācija. 

PTAC Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane aģentūrai LETA minēja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi šī brīža situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, "Jēkaba aģentūras" apdrošināšanas polises pēdējā darbības diena bija 2020.gada 5.decembris.

Lēmums par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu pieņemts, jo kompānija neizpilda regulējošās prasības, proti, tā nav noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

Atbilstoši regulējumam kompānija pēc PTAC lēmuma par speciālās atļaujas jeb licences tūrisma pakalpojumu sniegšanai darbības apturēšanu nedrīkst piedāvāt pārdošanai vai pārdot ceļotājam kompleksus tūrisma pakalpojumus. Kompānijai jānodrošina tā kompleksā tūrisma pakalpojuma līguma izpildi, kas ar ceļotāju noslēgts pirms PTAC lēmuma par speciālās atļaujas darbības apturēšanu paziņošanas.

2019.gadā "Jēkaba aģentūras" apgrozījums pieauga par 19,4%, sasniedzot 5,951 miljonu eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 93 415 eiro pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp kompānijas ieņēmumi no tūrisma ārpus Latvijas veidoja 5,899 miljonus eiro.

Kompānija "Jēkaba aģentūra" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ilze Ķelpe (51%) un Uldis Alksnis (49%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu