Tikai piektdaļai Staļģenes aprūpes centra klientu nav konstatēts Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto.
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto. Foto: Valenty/Shutterstock

Tikai pieciem no 25 Staļģenes sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra (SARC) klientiem nav konstatēts Covid-19, aģentūrai LETA apliecināja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

"Varētu teikt, ka Jelgavas novadā situācija ir mierīga. Uzplūdi ar atsevišķiem Covid-19 pozitīviem gadījumiem izglītības iestādēs, kas ietekmēja noteiktu klašu darba organizāciju, vairs nav attīstījušies," komentēja pašvaldības pārstāve.

Pēc viņas paustā, vienīgā iestāde, kurā sarežģījumi ar Covid-19 izplatību noteica pastiprinātu uzmanību un arī izturību, kā arī papildus sešu jaunu darbinieku pieņemšanu, ir Staļģenes SARC. "Tur no 25 iemītniekiem, kas ir pavisam neliels sociālās aprūpes centra iemītnieku skaits, 20 ir ar Covid-19 pozitīvām analīzēm un tikai pieci ar - negatīvām," atzina Kaņepone.

Lielākā daļa no sasirgušajiem esot asimptomātiski vai ar vieglu saslimšanas gaitu, tāpēc iestādes darbs ritot kontrolēti un "ar strikti sakārtotu rutīnu".

Kalnciema SARC, kur tieši pirms svētkiem veica pilna spektra analīzes gan klientiem, gan darbiniekiem, pozitīvu Covid-19 testu nav, un visi ir veseli. Savukārt Elejas SARC atkārtoti veikta dezinfekcija. Šonakt gan viens klients ar Covid-19 smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

"Visas iestādes spēj nodrošināt pakalpojumus, lai gan sākotnēji resursu trūkums Staļģenes SARC lika pārskatīt motivēšanas pasākumus aprūpes darbiniekiem. Pašvaldības aktuālākais lēmums ārkārtas domes sēdē bija lemt par atalgojuma dubultošanu aprūpes darbiniekiem, kas strādā tiešā kontaktā ar Covid-19 pozitīvām personām," atklāja Kaņepone.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Jelgavas novadā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits pašlaik ir 105 cilvēki.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu