Ambulatorās iestādes Rīgā piedāvās gultas vietas no stacionāriem izrakstītiem Covid-19 pacientiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NottyJPhoto/shutterstock.com

Ir panākta vienošanās, ka ambulatorie centri vairākās vietās Rīgā atvērs gultas vietas, lai gadījumā, kad Covid-19 pacientus izraksta no slimnīcas, bet uzreiz nevar pārvest uz mājām, viņus varētu izvietot šajās vietās, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Plānots, ka tās būs pieejamas Rīgā un uzreiz pēc Jaunā gada.

Viņa arī atklāja, ka ambulatorās aprūpes iestādes jau patlaban ir iesaistījušās mājas aprūpes sniegšanā Covid-19 pacientiem, daļai no šīm iestādēm nodrošinot arī izbraukumus pie pacientiem uz mājām.

Mūrmane-Umbraško uzsvēra, ka pirmdien veselības jomas speciālistu sanāksmē pieņemts lēmums veselības ambulatoro pakalpojumu sniegšanu Latvijā pagaidām neierobežot. Tā vietā plānots noteikt stingrākas epidemioloģiskās drošības prasības slimnīcām ambulatorajos pakalpojumos.

Viņa skaidroja, ka ambulatorajām iestādēm būs jāseko līdzi, lai pacientu plūsmas nepārklātos. Ambulatorie centri esot apliecinājuši, ka viņi to var nodrošināt.

Viņa atzina, ka ārstniecības iestādēs mediķi slimo gana daudz un arī pacienti nereti aiziet uz kādu plānotu vizīti, tikai pēc tam uzzinot, ka ir slimi. Kopā ar Veselības inspekciju Veselības ministrija kontrolēšot situāciju un ir iespējams, ka ambulatoro pakalpojumu saņemšana varētu palēnināties, bet atteikti tie netiks.

Faktiski, ja saslimstība turpmākajās dienās strauji nepieaugs, pakalpojumi netiks ierobežoti vēl vairāk, bet otrā variantā - jārēķinās ar papildu ierobežojumiem, skaidroja speciāliste. Viens no tiem varētu būt attiecināms uz mediķu kustību. Tāpat varētu tikt domāts par jau minēto ambulatoro pakalpojumu ierobežošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu