Ardievu, Bruklina! Kāds liktenis sezonas turpinājumā gaida Rodionu Kurucu? (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP / Scanpix

Jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā daļa komandu jau ir aizvadījušas četras spēles. Starp šīm vienībām ir arī Bruklinas "Nets", bet Rodions Kurucs šajos mačos laukumā kopā ir pabijis mazāk nekā 10 minūtes. Šobrīd ir jāuzdod vienu jautājumu - ko no latvieša gaidīt sezonas turpinājumā?

Bruklinā ar Kurucu nerēķinās?

Diemžēl pie šāda secinājuma var nonākt jau pēc pirmajām četrām sezonas spēlēm. Latviešiem ir teiciens "nestreb karstu", un gribētos cerēt, ka to varēs izmantot arī šoreiz, tomēr pēdējā spēle pret Memfisas "Grizzlies" rada pamatu uztraukumam.

Pirms sezonas bija kaut vai neliels, bet pamats optimismam. Galvenokārt fakts, ka pie "Nets" stūres starpsezonā sēdās jauns speciālists - Stīvs Nešs. Kas nozīmēja, ka latviešu uzbrucējam bija iespēja sevi no jauna pierādīt šim trenerim. Tāpat priecēja arī Rodiona sniegums un daudzpusība NBA "burbulī". Tomēr, vismaz pagaidām, optimisms nav attaisnojies.

Kurucs laukumā tika sezonas pirmajās divās spēlēs. 26 punktu uzvarā pār Goldensteitas "Warriors" latvietis laukumā pavadīja sešas minūtes un 36 sekundes, bet panākumā ar 28 punktu pārsvaru pret Bostonas "Celtics" Kuruca kontā vien divas minūtes un 30 sekundes. 

Nākamajā mačā pret Šarlotas "Hornets", kurā tika piedzīvots zaudējums, Kurucam nospēlēto minūšu ailītē apaļa "baranka". Līdzīgs liktenis uzbrucēju piemeklēja arī nākamajā spēlē, kad tika ciesta neveiksme pret Memfisas "Grizzlies" basketbolistiem. Tomēr šajā mačā ir viens liels "bet"...

Šobrīd Kurucam nav vietas Neša rotācijā

To visspilgtāk apliecināja tieši pieminētā spēle pret "Grizzlies". Šis bija otrais "Nets" mačs divās dienās. Līdz ar to visai loģisks bija lēmums par komandas līderu Kevina Duranta un Kairija Ērvinga atpūtināšanu. Tāpat pirms spēles kļuva zināms, ka ar daļēju krustenisko saišu plīsumu ievērojamu laiku pieejams nebūs Spensers Dinvidijs, kas rotācijā atbrīvo vēl aptuveni 20 minūtes.

Var diskutēt, ka Dinvidijs un Ērvings ne tuvu nav Kuruca pozīcijas spēlētāji, tomēr vajadzības gadījumā basketbolisti var "pakustēties" par pozīciju uz augšu vai leju. Arī Kurucs, iespējams, var spēlēt pat trīs pozīcijās ("burbulī" Rodions apliecināja, ka konkrētus spēles nogriežņus ir spējīgs aizvadīt centrā).

Arī pretinieks nav no sīkstākajiem. Lai gan Memfisas "Grizzlies" ir jauns un talantīgs kodols, nav šaubu, ka viņus nevar skaitīt starp pretendentiem uz čempiona titulu. Kā jau minēts, šajā mačā arī nepiedalījās trīs komandas līderi.

Minētie apstākļi ir ļoti laba "augsne", lai iespēju dotu basketbolistiem, kuriem rotācijā ir atvēlēts mazāks laiks. Bet Kurucs nedabūja pat savas 6-10 minūtes. Viņš netika pie iespējas atstāt soliņu.

Tas diemžēl liek noprast, ka "Nets" pamata rotācijā latvietim vietas šobrīd nav un viņš pie spēles laika tiks tikai tad, kad mača liktenis jau sen būs izlemts (piemēram, "Warriors" un "Celtics" spēļu gadījumā).

Nākamā pietura G līga? Ne tik strauji...

Ierastajos apstākļos nākamā loģiskā pietura būtu G līga, kur 22 gadus vecais uzbrucējs varētu tikt pie regulāras spēļu prakses. Bet mēs (vēl) dzīvojam 2020. gadā, kurā apstākļi ir bijuši tālu no ierastā. 

Šobrīd par G līgu jeb attīstības līgu nav lielas skaidrības. Iepriekš izskanēja runas, ka līgas 2020./2021. gada sezona vispār varētu nenotikt. Šobrīd gan ir apstiprināts, ka sezona notiks un, līdzīgi kā NBA aizvadītās sezonas izskaņa, tā norisināsies "burbulī".

ESPN ziņo, ka "burbulī" piedalīsies tikai 18 no līgas 29 vienībām, jo šādu apjomu "burbulī" uzņemt vienkārši neesot iespējams. Līdz ar to komandas tika aicinātas brīvprātīgi atteikties no dalības gaidāmajā sezonā, un vairākas vienības to jau ir izdarījušas. Tiesa, "Nets" fārmklubs Longailendas "Nets" būs starp komandām, kas "burbulī" spēlēs.

Pēdējā informācija liecina, ka līga plāno pirmās "burbuļa" spēles aizvadīt 8. februārī, bet spēlētājiem tajā būtu jāierodas jau 13. janvārī. Šajā situācijā gan apstākļi ir nedaudz citādi nekā iepriekš - spēlētāju "raustīšana" no fārmkluba uz NBA vienību, visticamāk, nevarēs notikt tik brīvi, kā tas bija pagājušajā sezonā. Līdz ar to, ja spēlētājs būs nonācis "burbulī", tad viņam arī, visticamāk, būs jāizvada (pagaidām) plānotās 13 regulārās sezonas spēles plus izslēgšanas spēļu mači.

Atgriežoties pie Kuruca, diemžēl jāsecina, ka tuvākajā laikā viņa vienīgā iespēja tikt pie regulāra spēles laika būs negaidīta Neša labvēlība, jo G līgas opcija vēl kādu laiku nebūs reāla.

Potenciāls maiņas darījums

Šīs pagaidām ir Kuruca labākās izredzes - tikt jaunā komandā un sākt no jauna. Vēlams arī, pievienojoties klubam, kura prioritāte nav šogad izcīnīt čempiona titulu, bet gan vairāk strādāt ar jaunajiem spēlētājiem. Šādā komandā latvietis vismaz tiktu pie iespējas, vai viņš to izmantotu? Tas jau būtu atkarīgs no viņa paša.

Acīm redzams, ka ar Kuruca pienesumu laukumā "Nets" pagaidām nerēķinās. Ja Bruklina viņu vēlētos ievietot atteikumu draftā, tas jau būtu izdarīts. Līdz ar to loģiskais secinājums ir tāds, ka Kurucs tiek uzskatīts par potenciālu maiņas darījuma sastāvdaļu.

Tomēr arī maiņas darījums ir visai piņķerīgs jautājums. Maiņā viens pret vienu Kurucs tiks aizmainīts pret spēlētāju, kuram arī, visticamāk, savas komandas rotācijā nav vietas. Līdzīgā situācijā nonāca bijušais Kuruca komandas biedrs Džanans Musa, kurš pirms sezonas trīs komandu darījumā tika aizmainīts uz Detroitas "Pistons". Pēc neilga laika bosnietis tika ievietots atteikumu draftā un šobrīd ir bez komandas.

Bet jāatceras, ka aizmainīts tika tieši Musa, nevis Kurucs, līdz ar to latvietis, iespējams, tiek taupīts kādam lielākam darījumam, kā "jaunais spēlētājs", kuru komandām lielākos darījumos allaž patīk pieprasīt. Bet arī šeit ir radusies problēma.

Pirms sezonas plaši tika izskatīti iespējamie maiņas darījuma varianti, kuru rezultātā Džeimss Hārdens nonāktu Bruklinā. Pretējā virzienā dotos tādi spēlētāji kā Džerets Alens, Kariss Leverts un Spensers Dinvidijs, kurš savainojuma dēļ vairs nav pieejams. 

Iespējams, ka tieši Dinvidijs bija "Nets" vērtīgākā "kārts" potenciālā maiņas darījumā, kas nozīmē, ka mega darījumu, kuram klusītēm varētu pievienot arī Kurucu, mēs, visticamāk, neredzēsim. Jā, joprojām pastāv iespēja aizmainīt Alenu, kurš joprojām netiek sākumsastāvā Deandrē Džordana dēļ, un šim darījumam pievienot latvieti. Vai arī īstenot līdzīgu scenāriju ar Karisu Levertu, kurš tomēr efektīvāks ir tieši ar bumbu rokās, bet šosezon pie šādām iespējām neizdosies tik bieži tikt.

Kurucam un viņa atbalstītājiem atliek cerēt, ka agrāk vai vēlāk "Nets" noslieksies par labu maiņas darījumam, kurā viņš kopā ar kādu citu no "aizmaināmajiem" Bruklinas spēlētājiem nokļūtu komandā, kas tuvojas pārbūvei un koncentrējas uz jaunajiem spēlētājiem. Par "Nets" organizāciju pēdējos gados nav daudz slikta, ko teikt, bet savtīgu iemeslu dēļ Kurucam ir jācer, ka ardievas Bruklinai izdosies teikt pēc iespējas ātrāk.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu