Bertāna un Timmas pārstāvētā "Himki" cieš kārtējo zaudējumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: bckhimki.com

 Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien ULEB Eirolīgas 17.kārtas spēlē izcēlās ar trim punktiem, bet viņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" vienība piedzīvoja jau devīto neveiksmi pēc kārtas.

"Himki" mājās ar 88:105 (23:26, 27:25, 14:27, 24:27) piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Jānis Timma nebija pieteikts spēlei, bet viņa tautietis Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja vienu no diviem tālmetieniem, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Himki" komandā ar 22 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Aleksejs Šveds, bet vēl pa 17 punktiem guva arī Jegors Viaļcevs un Mikijs Džordans, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. Pirejas klubā Kostas Sloukas izcēlās ar 25 punktiem, bet par sešiem mazāk nopelnīja Saša Veženkovs, viņam arī izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

Otrdienas vēlā vakarā laukumā devās arī Artūra Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "TD Systems Baskonia", kas savā laukumā ar 71:70 (17:30, 22:17, 16:11, 16:12) uzvarēja "Valencia".

Kurucs spēli sāka komandas starta pieciniekā un laukumā pavadītajās četrās minūtēs un 11 sekundēs punktus neguva, taču izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Basketbolists arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -1.

Vitorijas klubā Ahils Polonara izcēlās ar 18 punktiem un septiņām bumbām zem groziem, kamēr Valensijas vienībā 16 punkti Nikolam Kaliničam.

Turnīra līdere ar 12 uzvarām 16 spēlēs ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, bet Rolanda Šmita "Barcelona" ar desmit panākumiem ir trešā. Vitorijas vienība 16 mačos tikusi pie astoņām uzvarām, kas ļauj ieņemt devīto vietu, Vilērbānas ASVEL, kurā spēlē Rihards Lomažs, nopelnījusi piecus panākumus, aizņemot 16.pozīciju, bet "Himki" ar divām uzvarām 17 dueļos ir pēdējā, 18.vietā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu