Krievijā sākta jauna kriminālizmeklēšana pret Navaļniju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas izmeklētāji otrdien sākuši jaunu kriminālizmeklēšanu pret Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju par viņa organizācijām saziedotās naudas izmantošanu personīgiem tēriņiem.

Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka Navaļnijs izmantojis vairāk nekā 356 miljonus rubļu (3,95 miljonus eiro), ko sabiedrība saziedojusi organizācijām, kurā viņš darbojas, lai segtu personīgus izdevumus.

Komitejas paziņojumā teikts, ka Navaļnijs par šo naudu iegādājies sev "īpašumu un materiālas vērtības un sedzis izdevumus, tostarp par brīvdienām ārvalstīs", tādēļ ziedojumi uzskatāmi par nozagtiem.

Kā ziņots, Navaļnijam 20. augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22. augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2. septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Navaļnijs šobrīd Vācijā turpina rehabilitācijas kursu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu