Jauna informācija par Liepājas reģionālajā slimnīcā mirušo Covid-19 pacienti - 27 gadus vecu divu bērnu mammu (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 28. decembrī, tika ziņots par kādu gados jaunu Covid-19 upuri. 27 gadus vecā sieviete ir līdz šim jaunākais slimības upuris, un straujā slimības gaita un nāve Liepājas reģionālajā slimnīcā pārsteigusi arī pašus ārstus, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Sievietes tuviniece raidījumam pastāstīja, ka ar augstu temperatūru Covid-19 upure mocījusies apmēram nedēļu, līdz Otrajos Ziemassvētkos tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Sievieti ārstēja ar koronavīrusa apturētāju "Remdesivir", taču medikamentu saņemšana slimnīcā prasīja zināmu laiku. Kad medikamentu jaunā sieviete saņēma, viņas veselības stāvoklis uzlabojies, taču vēlāk atkal strauji palicis sliktāk, un pirmdien viņa nomira.

Medikamenti "Remdesivir" patiesi glabājas tikai Rīgas Austrumu slimnīcā, jo to skaits ir ierobežots un tie ir dārgi. Pašlaik valstī noteiktā kārtība paredz, ka ārstiem reģionos šie medikamenti jāpieprasa, taču gala lēmumu pieņem ārstu konsīlijs Rīgā, pēc kā slimnīcai zālēm jābrauc pakaļ. Šajā gadījumā tika iesaistīti sievietes tuvinieki Rīgā, vēstī "Panorāma".

Ārstu konsīlijā Rīgā skaidro, šīs zāles pielieto tikai to Covid-19 pacientu ārstēšanā, kas atrodas slimnīcu stacionāros, kam ir vidēji smaga slimības gaita un ir aizdomas, ka tā drīzumā varētu kļūt par smagu. Šoreiz slimība progresēja ļoti ātri un pat, ja zāles būtu slimniecei piegādātas uzreiz, tās, visticamāk, vairs nespētu palīdzēt.

Jau vēstīts, ka, saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, līdz šim miruši 18 Covid-19 slimnieki vecumā no 20 līdz 49 gadiem.

Grase piebilda, ka slimnīcā šis ir otrais gadījums, kad miris kāds Covid-19 pacients.

Kurzemes slimnīcās pirmdien ārstējas 50 Covid-19 pacienti, liecina slimnīcu sniegtā informācija.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī pirmdien ārstējas 32 Covid-19 pacienti. Pēdējā diennaktī no slimnīcas izrakstīti četri pacienti, taču stacionēts viens.

Savukārt SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Grase sacīja, ka pirmdien slimnīcā ārstējas 18 Covid-19 slimnieki, no kuriem viens ievietots Reanimācijas nodaļā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu