VIDEO ⟩ Bertāns ar rezultatīvu sniegumu nespēj glābt "Wizards" no zaudējuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/ Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas un guva 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču neglāba Vašingtonas "Wizards" komandu no zaudējuma.

Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 107:115 (26:31, 20:21, 27:31, 34:32) zaudēja Čikāgas "Bulls", ciešot ceturto neveiksmi sezonas ceturtajā spēlē.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu, trīs no deviņiem tālmetieniem un visus deviņus soda metienus.

Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu un četras reizes pārkāpa noteikumus. Ar Bertānu laukumā "Wizards" iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Video: Dāvja Bertāna spilgtākie momenti spēlē pret "Bulls"

Pasečņiks tikmēr palika uz rezervistu soliņa un joprojām gaida savu sezonas pirmo spēli.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet pie "triple-double" tika Rasels Vestbruks, kurš guva 21 punktu, izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Savukārt čikāgiešiem ar 23 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām atzīmējās Zeks Lavīns, 18 punktus guva Kobijs Vaits, bet 16 - Oto Porters juniors.

Tāpat kā Bertāns, arī Bīls bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas - desmit no desmit. Pateicoties viņiem, "Wizards" komandai bija labāka soda metienu precizitāte (88,5%/75%), toties piekliboja trāpīgums tālmetienos (27%/41,7%).

Abām komandām pirms otrdienas mača bilance bija 0-3, tādējādi Vašingtonā noritēja cīņa par pirmo uzvaru sezonā.

Bertāns spēlē iesaistījās nepilnas četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad ASV galvaspilsētas komanda atradās iedzinējos ar 14:17. Pāris minūtes vēlāk viņš izpildīja pirmo tālmetienu, kuru realizēja, turklāt metiena brīdī pret rūjienieti pārkāpa noteikumus. Bertāna četrpunktu gājiens ļāva tobrīd pretinieku pārsvaru samazināt līdz trim punktiem (24:27).

Spēles otrajā ceturksnī latviešu basketbolists realizēja vēl trīs "sodiņus", taču arī pats daudz pārkāpa noteikumus, ātri iekrādams trīs piezīmes. Bertāns laukumu pameta ceturkšņa piektajā minūtē, kad rezultāts bija 37:35 "Wizards" labā, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 52:46 par labu viesiem.

Arī trešajā ceturtdaļā Bertānam neizdevās gūt punktus no spēles, tomēr viņš atkal realizēja divus soda metienus, piecas minūtes pirms ceturkšņa beigām panākot 63:70. Pēc tam viņš devās atpūsties un laukumā atgriezās ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē (73:86).

Turpinājumā viņš pusminūtes laikā iemeta divus "trejačus" pēc kārtas, taču rezultāta starpība joprojām bija lielāka par desmit punktiem (79:92). Sākoties ceturkšņa otrajai pusei, Bertāns vēl trīs reizes bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas un pievienoja vēl divus punktus no spēles (90:105). 

Pamatlaika pēdējās pāris minūtēs Vestbruks un Bīls trīs reizes samazināja pretinieku pārsvaru līdz deviņiem punktiem, taču sadzēst handikapu neizdevās un "Wizards" piedzīvoja ceturto zaudējumu.

"Wizards" ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 15 Austrumu konferences komandām, bet "Bulls" ar vienu panākumu četros dueļos ir 12.pozīcijā.

Abas komandas paliks turpat Vašingtonā, kur Vecgada vakarā aizvadīs vēl vienu savstarpēju maču.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu