VP: Ierobežojumu kontrolē iesaistīs visus resursus, kas nepieciešami situācijas stabilizēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto
Policija. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Tiks iesaistīti visi resursi, kas būs nepieciešami, lai stabilizētu situāciju, komentējot to, kā policija kontrolēs gaidāmās komandantstundas ievērošanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka vietnieks Andris Locs.

Savu resursu iespējās policija kontrolēs pārvietošanos komandantstundas laikā, bet likumsargi noteikti neplānos speciālus reidus vai pasākumus masveidā, viņš teica. Likumsargi arī cer uz cilvēku saprati par to, ka nepieciešamība ievērot šos ierobežojumus izriet no tā, ka situācija tiešām nav laba, pauda Locs.

Zināms, ka palīgā policijai nāks Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji. Locs skaidroja, ka šobrīd nevar precīzi pateikt, kā tieši viņus iesaistīts, bet visi resursi, kas būs nepieciešami, lai stabilizētu situāciju, būs iesaistīti. 

Kā ziņots, Ministru kabinets trešdien plkst.10 ārkārtas sēdē lems par komandantstundas noteikšanu Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā. Tāpat tiks lemts par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 7.februārim.

Otrdien Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi".

Paredzams, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā jau no šodienas vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā, iepriekš aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Valsts kancelejā uzsvēra, ka patlaban nav plānots ierobežot pārvietošanās iespējas pa dienu. Līdz ar to tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas drīkstēs strādāt no plkst.6 līdz 21, lai darbinieki varētu nokļūt no mājām uz darbu un atpakaļ, nepārkāpjot noteikumus. Darba laika ierobežojums attiektos arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, joprojām ēdienu un dzērienus izsniedzot tikai līdzņemšanai.

Valsts policija komandantstundas ievērošanas kontrolei pievērsīsies ļoti rūpīgi un policijai palīdzību sniegs arī vairāki simti Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju, otrdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Patlaban Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu