FOTO ⟩ Krievijā no atkritumu šķirotavas izglābts runcis kļūst par "ministres vietnieku"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kad Krievijas atkritumu šķirošanas rūpnīcas darbinieks no nenovēršamas nāves paglāba kaķi, viņam nebija ne mazākās nojausmas, ka tas beigsies ar goda titulu un runča snauduļošanu valdības ierēdņa krēslā, vēstī ziņu aģentūra "Reuters".

Novērošanas kameru video rūpnīcā Uļjanovskā, pilsētā, kas atrodas aptuveni 700 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maskavas, atklāja, ka strādnieks Mihails Tukašs no konveijera lentes izrāva baltu plastmasas maisiņu, kur bija melnbalts runcis.

"Maisa iekšpusē jutu kaut ko mīkstu," tabloīdam "Moskovsky Komsomolets" stāstīja Tukašs, kuru vietējās varas iestādes pagodināja par dzīvnieka izglābšanu.

"Es nedaudz sagriezu maisu un man pretī vērās divas zaļas acis."

Kaķa izglābšanās tika pārraidīta televīzijā un sociālajos tīklos, padarot viņu par vietēja mēroga slavenību. Runci ir pieņēmusi Uļjanovskas apgabala vides ministrija, un neoficiāli viņš ir kļuvis par vides ministres vietnieku.

"Kaķis atradās uz dzīvības un nāves robežas," paziņoja ministrija. "Nedaudz ilgāk, un tas būtu nonācis atkritumu atdalītājā."

Ministrijas bildēs redzams, kā kaķis atpūšas ādas krēslā vides ministres Gulnāras Rakmatuļinas kabinetā un pēta savas jaunās mājas.

Foto: Reuters/ScanPix

Ministrija ir izsludinājusi valsts mēroga konkursu par kaķa vārda izvēli, kas, pēc veterinārārsta pārbaudes, tika atzīts par veselu.

"Es vēlos aicināt mājdzīvnieku īpašniekus: atcerieties, ka jūs esat atbildīgi par tiem, kurus esat pieradinājuši," sacīja Rakhmatuļina.

"Ja jūs vairs paši nevarat paturēt savu mājdzīvnieku, jūs vienmēr varat tam sameklēt jaunas mājas vai atstāt patversmē."

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu