VIDEO ⟩ Rīgas "Dinamo" 2020. gadu noslēdz ar uzvaru pār Znaroka vadīto "Spartak"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" 2020. gada noslēdzošajā spēlē viesos pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak".

"Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēja Maskavas "Spartak".

Rīdziniekiem vārtus guva Lauris Dārziņš, Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals un Deniss Paršins, bet ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Miks Indrašis. Vārtsargs Ivans Naļimovs savā trešajā mačā "Dinamo" kreklā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un atvairīja 28 metienus.

Dzierkals šajā mačā savā kontā ierakstīja arī rezultatīvu piespēli un izvicināja dūres, tādējādi atzīmējoties ar tā dēvēto Gordija Hova "hat-trick".

Uzvara "Dinamo" komandai ļāva pārtraukt sešu zaudējumu sēriju.

Viesiem jau pirmajā minūtē bija laba iespēja atklāt spēles rezultātu, taču tā palika neizmantota. Jau nākamajā minūtē Rīgas vienība tika pie izdevības četras minūtes spēlēt vairākumā. Ritēja vairākuma trešā minūte un Dārziņš pēc Jāņa Jaka un Indraša piespēlēm netraucēts no vārtu priekšas atklāja rezultātu.

Prieki gan bija īsi, jo nedaudz vēlāk, mača astotajā minūtē, Lukāšs Radils pēc ātra pretuzbrukuma izlīdzināja rezultātu. Pirmā perioda turpinājumā rīdzinieki izturēja mazākumu un vienā no epizodēm Dārziņš noklaudzināja vārtu pārliktni.

Otrās trešdaļas septītajā minūtē Mihails Juņkovs pēc pretuzbrukuma panāca jau 2:1 "Spartak" labā. Tiesa, četras minūtes vēlāk Bērziņš pēc noraidīto soliņa pamešanas, asistējot Indrašim, izlīdzināja rezultātu. Kad līdz perioda beigām bija palikušas nepilnas 20 sekundes, pēc izgājiena divatā pret vienu pretinieku aizsargu, Rihards Bukarts pēc Dzierkala piespēles raidīja ripu tukšos vārtos un atguva ciemiņiem vadību.

Arī trešo nogriezni rīdzinieki iesāka vareni un jau trešajā minūtē panāca 4:2. Pēc brāļu Bukartu saspēles ripa nonāca pie Dzierkala, kurš ar plaukstas metienu trieca to zem pārliktņa. Perioda turpinājumā pēc mazākuma izturēšanas 12.minūtē Indrašis apspēlēja pretiniekus vārtu priekša un pāradresēja ripu Paršinam, kurš bija nekļūdīgs - 5:2.

"Spartak", nonākot bezdibeņa malā, veica vārtsargu maiņu un Ņikitas Bespalova vietā vārtos stājās Jūliuss Hudāčeks. Lai gan Hudāčeks viņam atvēlēto laiku nostāvēja "sausā", "Spartak" no tā nekādu taustāmu rezultātu neguva un spēle noslēdzās ar 5:2 Rīgas kluba labā.

Spēles pēdējā pusminūtē dūres izvicināja Dzierkals un Sergejs Širokovs, un arī šajā duelī pārāks bija "Dinamo" hokejists.

Video: Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Spartak" video apskats

Pagājušajā pirmdienā rīdzinieki aizvadīja savu pēdējo šī gada mājas spēli, kurā ar 5:6 papildlaikā piekāpās "Soči" komandai, kas vienubrīd bija iedzinējos ar 1:4. Vēl iepriekš "dinamieši" mājās ar 1:4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet ar 4:6 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. Vēlāk izbraukumā "Dinamo" viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un papildlaikā ar 2:3 piekāpās Minskas "Dinamo", bet ar šādu pašu rezultātu pamatlaikā 28.decembrī zaudēts "Torpedo".

Rīgas komanda pret "Torpedo" piedzīvoja jau sesto neveiksmi pēc kārtas. Šomēnes "Dinamo" vienīgo uzvaru negaidīti izcīnīja pret SKA, kas "bullīšos" zaudēja ar 3:4.

Veiksmīgāka gada nogale padevusies "Spartak", kas pēdējos piecos mačos uzvarējusi "Soči" (4:3), Maskavas apgabala "Vitjaz" (5:3) un spēcīgo Omskas "Avangard" (3:2 papildlaikā). Divas dienas pirms Ziemassvētkiem maskavieši ar 0:3 atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu, bet pēdējā duelī ar 0:6 zaudēts Maskavas "Dinamo".

Šosezon abas komandas savā starpā vēl nebija tikušās, bet pagājušajā sezonā aizvadīti četri savstarpēji dueļi, kuros uzvaras dalītas uz pusēm. Kopumā KHL čempionātā abi klubi tikušies 33 reizes, no kurām 19 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki.

Rīgas klubs ar 19 punktiem 40 mačos ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Spartak" ar 44 punktiem 41 spēlē atrodama septītajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" sastāvā vairs nav vārtsargi Iļja Proskurjakovs un Zeins Makintairs, taču ceturtdien komandai pievienojās cits krievu vārtsargs Ivans Naļimovs. Tāpat vienības rindas sestdien papildināja arī vārtsargs Jānis Voris, kā arī uzbrucēji Nikolajs Jeļisejevs un Andris Džeriņš.

Savainojuma un slimības dēļ Rīgā palika Staņislavs Gaļimovs, Džordans Murejs un Tonijs Sunds. Savukārt aizsargs Miks Tumānovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs, Patriks Zabusovs palika Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīgas" rindās.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu