Apollo.lv faili 2020 ⟩ Iedvesmojošākie stāsti

Ilustratīvs attēls. Foto: Tim Marshall
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lai arī 2020. gads nav bijis rožlapiņām kaisīts, tomēr nav trūcis arī iedvesmojošu cilvēku, dzīvību glābēju un taisnības cīnītāju. Portāls "Apollo" piedāvā atskatīties uz šī gada iedvesmojošākajiem stāstiem!

Kulinārais blogeris un "YouTube" video veidotājs Pipars jeb Rojs Puķe, kurš 2019. gadā kļuva par vienu no "Latvijas lepnumiem", pārsteidza sabiedrību ar atklātu vēstuli prezidentam Egilam Levitam. 

Rudens sākumā sarunā ar portālu "Apollo" ceļotājs Kārlis Bardelis, kurš divus gadus pavadīja okeānā, dalījās padomos, ko darīt cilvēkam, kurš apmaldījies okeānā un kā tikt galā ar sarežģītām situācijām. "Man vērtīgais, ko pats praksē piedzīvoju savos piedzīvojumos – iespēja izvēlēties savu attieksmi," par grūtajiem brīžiem saka Kārlis. 

Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu dēļ kāda britu ģimene Apvienoto Arābu Emirātos gandrīz divus mēnešus bija spiesta pavadīt šķirta. Ģimenei palīdzēja atkalapvienotie septiņgadīga zēna vēstule šeiham.

"Ir pagājuši 52 miegi, kopš esmu šķirts no mammas. Es jūtos ļoti slikti, jo mēs nekad tik ilgi neesam bijuši šķirti, un viss, par ko es sapņoju, ir, ka mamma atgriezīsies un mēs atkal būsim kopā," rakstīja zēns.

Tikmēr divas māsas Nebraskas štatā ASV ir satikušās pēc vairāk nekā pusgadsimtu ilgas neredzēšanās  - tam par iemeslu kalpojusi saslimšana ar Covid-19. "Šī ir patiesa svētība - ja mani nebūtu nosūtījuši uz rehabilitācijas centru, es nekad nebūtu atradusi māsu," sacīja viena no māsām. 

"YouTube" blogere Britānija Borena Līča atklāja, ka ziedojusi sava mirušā jaundzimušā orgānus divu bērnu glābšanai.  "Mēs pirms dažām dienām saņēmām zvanu no slimnīcas, ka viņa aknas izglāba vienu gadu veca zēna dzīvību un viņa sirds izglāba septiņus mēnešus veca zēna dzīvību. Viņam šodien būtu četri mēneši, un katra šūna manī pēc viņa ilgojas. Bet man ir miers, zinot, ka viņš bija tas brīnums, par kuru lūdzās citas ģimenes, un mēs gribētu kādu dienu satikt šos dārgos zēnus," par varonīgo un bez šaubām smago lēmumu izteikusies Britānija.

Tikmēr ASV dzīvojošā Ketlīna Torsone dzemdēja savu ceturto bērnu - dēlu vārdā Teodors. Piecas dienas pēc bērna laišanas pasaulē viņa nomira no smadzeņu asiņošanas. Sievietes orgāni tika ziedoti un tie izglāba 12 cilvēku dzīvības.

"Mēs ar ģimeni devāmies ikdienas pastaigā pa mežu. Tad ar perifēro redzi pamanīju, ka notikusi kāda kustība. Mana sieva sāka kliegt un es sapratu, ka koijots ir nogāzis zemē manu jaunāko dēlu," par dēla glābšanu stāstīja Iens Orailijs, kurš varonīgi pasargāja savu ģimeni no savvaļas iemītnieka uzbrukuma.

To, ka radniecības saiknē slēpjas nepārprotams spēks, pierādīja arī Lokvudu ģimenes stāsts - Brianas Lokvudas mazuli veiksmīgi iznēsāja viņas mamma.

"Manuprāt, izņemot mani, mana mamma ir vienīgais cilvēks, ko mans bērniņš varētu uzskatīt par mājām. Viņa mazbērnu vēlas tik pat stipri, cik es vēlos bērniņu, un dara visu, kas ir viņas spēkos," stāstīja 29 gadus vecā Briana, kurai pašai bērniņu iznēsāt nav bijis iespējams. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu