Oficiāli ārkārtējā situācija pagarināta līdz februāra sākumam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas.
Sejas maskas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru kabinets trešdien lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 7. februārim.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem ir jāievēro distance, kā arī noteikts pienākums nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, tostarp sabiedriskajā transportā, izņemot mājās. Sejas maskas jāvalkā arī darba kolektīvos. 

Ārkārtējās situācijas laikā arī ieviesti tirdzniecības ierobežojumi, lai mazinātu cilvēku drūzmēšanos tirdzniecības vietās iekštelpās un ārā. Tiesa, ierobežojumi neattiecas uz tirdzniecību internetā.

Pasažieru skaits sabiedriskajā transportā nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības. 

Tāpat ir pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība. Ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, apmeklētājiem joprojām būs pieejamas muzeju ārtelpas, bet ne iekštelpas. Nestrādās arī bibliotēkas.

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi un dzinējmedības.

Ārkārtējās situācijas laikā arī ikvienam, kuram darba specifika atļauj strādāt attālināti no mājām, tas ir jādara, turklāt darba devēja pienākums ir to nodrošināt. Šie nosacījumi attiecas gan uz valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm, gan privātiem uzņēmumiem.

Tas nozīmē, ka klātienē strādās, piemēram, pārdevēji, šoferi, krāvēji, policisti, ugunsdzēsēji, apsardzes darbinieki, radio un televīzijas raidījumu diktori un operatori, mediķi un citi, bet ne, piemēram, biroja darbinieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu