"Rīgas satiksmes" pēdējie reisi no galapunktiem izbrauks ap komandantstundas sākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēks tramvajā. Ilustratīvs attēls.
Cilvēks tramvajā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

No ceturtdienas, 31.decembra, "Rīgas satiksmes" pēdējie reisi no galapunktiem izbrauks ap komandantstundas sākumu plkst.22, tiem veicot pilnu maršrutu, trešdien žurnālistiem sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

"Pieredze pirmās ārkārtējās situācijas laikā, kā arī šodien sazinoties ar lielākajām ārstniecības iestādēm, kur cilvēki strādā maiņās un pēc dežūrgrafikiem, liecina, ka ar šādu pieeju mēs varam nodrošināt visu darbinieku nogādāšanu uz viņu attiecīgajiem galamērķiem - no darba vietām uz viņu dzīvesvietām," skaidroja Innusa.

Viņa informēja, ka trešdien "Rīgas satiksmes" sabiedriskais transports kursēs bez izmaiņām kustību sarakstos.

Innusa pauda, ka vienīgais kompānijas maršruts, kas turpinās kursēt arī vēlākās stundās, būs 22. maršruta autobuss, kas pasažierus nogādā no un uz lidostu.

Tāpat viņa atzīmēja, ja "Rīgas satiksme" novēros nepieciešams ieviest kādas korekcijas kustību sarakstos, uzņēmums būs gatavs tās īstenot.

"Rīgas satiksmes" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, lai nodrošinātu skaidras naudas inkasāciju līdz valdības noteiktajiem ierobežojumiem, "Rīgas satiksme" no 31.decembra līdz 3.janvārim no plkst.18 pārtrauks biļešu pārdošanu par skaidru naudu maršrutu galapunktos izvietotajos dispečerpunktos. Vienlaikus tiks saglabāta iespēja iegādāties vienreizējo braukšanas biļeti par skaidru naudu pie sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāja.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets trešdien lēma jau trešdienas vakarā Latvijā ieviest komandantstundu, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā.

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā no trešdienas vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8.janvārī un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Atbilstoši valdības lēmumam valstī noteiktās komandantstundas laikā drīkstēs kursēt sabiedriskais transports. Tāpat komandantstundas laikā būs ļauts izmantot taksometra pakalpojumus - šo pakalpojumu varēs izmantot, lai dotos uz darbu vai no tā, atgrieztos dzīvesvietā, dotos uz diennakts aptieku, ārstniecības iestādi vai veterinārmedicīnas iestādi vai no tās.

Valdība arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu