Stradiņa slimnīcā trīs dienās pret Covid-19 vakcinētas 1055 personas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Ilustratīvs attēls.
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā trīs dienās, no 28. līdz 30.decembrim, vakcīnu pret Covid-19 saņēmušas 1055 personas, aģentūrai LETA sacīja ārstniecības iestādes pārstāve Janita Veinberga.

Viņa pavēstīja, ka nevienai personai nav bijušas blakusparādības, un visi vakcinētie darbinieki jūtas labi. Tāpat viņa uzsvēra, ka visas pieejamās slimnīcai vakcīnas devas tika izmantotas 100% lietderīgi, proti nav bijis gadījumu, kad kāds savu vizīti būtu atcēlis vai vakcīna būtu netīšām izlijusi.

Veinberga informēja, ka slimnīca vakcinēšanu atsāks nākamā gada 4.janvārī, kad tiks vakcinēti 60 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, bet kopumā nākamnedēļ plānots vakcinēt 500 slimnīcas darbiniekus.

Kā vēstīts, pirmdien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19. Dažās iestādēs to ir vairāk par vienu, piemēram, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā to ir desmit, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā - seši, bet Stradiņa slimnīcā - vismaz pieci.

Zināms, ka dažas slimnīcas, piemēram, Jēkabpils reģionālā slimnīca un Bērnu slimnīca, gaidāmajās četrās brīvdienās vakcināciju neveiks.

Arī Zāļu valsts aģentūrā aģentūra (ZVA) aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka janvāra pirmajā pusē tiks paplašinātas iespējas saņemt vakcīnas ar vēl papildus vakcinēšanās vietām. Vienlaikus ZVA norādīja, ka, balstoties uz slimnīcu vakcinācijas kabinetu sniegto informāciju, pirmajā vakcinācijas pret Covid-19 dienā slimnīcu vakcinācijas kabineti efektīvi izmantoja tām piegādātās vakcīnas devas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu