Lietuvā atklāts jauns Covid-19 perēklis ūdeļu fermā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ANATOLY Foto/shutterstock.com

Lietuvas Radvilišķu rajonā atklāts jauns Covid-19 perēklis ūdeļu fermā, trešdien paziņojis Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Domājams, ka ūdeles fermā inficējušās no cilvēkiem. Saskaņā ar dienesta datiem vīruss atklāts sešiem darbiniekiem.

Tas ir otrais gadījums, kad slimība konstatēta kādā Lietuvas kažokzvēru audzētavā. Jau ziņots, ka novembra beigās koronavīruss tika atklāts Jonavas rajona uzņēmuma "Danmink" un tā galvenā akcionāra, uzņēmuma "Vilkijos ūkis" saimniecībā. Tur pašlaik situācija stabilizējusies, ūdeļu mirstība mazinājusies, bet jauni inficēšanās gadījumi joprojām tiek atklāti.

No Radvilišķu rajona uzņēmuma "Fur Farm LT" audzētavas, kur pašlaik tiek turētas aptuveni 55 000 vaislai atstātas ūdeles, paraugi analīzēm ņemti jau kopš novembra, bet sākumā analīžu rezultāti bijuši negatīvi, taču 30.decembrī apstiprināts inficēšanās gadījums.

Kā norāda Valsts pārtikas un veterinārais dienests, saņemot informāciju par fermas darbinieku saslimšanu, saimniecības darbība kopš 21.decembra ierobežota, bet 30.decembrī nolemts nokaut tās ūdeles, kurām ir Covid-19 simptomi vai par kurām ir aizdomas, ka tās būtu varējušas inficēties.

Dzīvnieku piespiedu izkaušana fermā netiek plānota, bet saimniecībai uzdots vērīgi sekot dzīvnieku veselības stāvoklim un sargāt darbiniekus. Dienesta izveidotā darba grupa centīsies noskaidrot, kā vīruss varēja nonākt šai saimniecībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu