Rolands Šmits ar rezultatīvu sniegumu neglābj "Barcelona" no zaudējuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien guva 14 punktus ULEB Eirolīgas 17.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai "Barcelona" komandai ciešot pārliecinošu zaudējumu.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 77:90 (26:22, 19:21, 10:27, 22:20) piekāpās Minhenes "Bayern" komandai.

Neilgi pirms spēles "Barcelona" paziņoja, ka personisku iemeslu dēļ mačā nepiedalīsies Nikola Mirotičs, tādējādi Šmitam bija iespēja cīņu sākt pamatpieciniekā. Viņš maču sāka aktīvi, turklāt pirmajā ceturtdaļā realizēja divus tālmetienus. Rezultatīvs viņš bija arī pamatlaika pēdējās trīsarpus minūtēs, kad realizēja trīs divpunktu metienus, tajā skaitā savā stilā triecot bumbu grozā no augšas, taču šajā mača nogrieznī spēles liktenis jau bija izšķirts.

Valmierietis laukumā pavadīja 30 minūtes un 24 sekundes, kas tikai ir tikai par četrām sekundēm mazāk kā viņa rekords Eirolīgā. Šajā laikā viņš realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus divus "sodiņus".

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un sakrāja 11 efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā par Šmitu rezultatīvāks bija tikai Alekss Abriness, kurš guva 16 punktus, bet 12 punkti bija Korijam Higinsam.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Alekss Boldvins.

Citā mačā Rihards Lomažs palika ārpus pieteikuma, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL viesos ar rezultātu 59:81 (19:15, 13:23, 10:21, 17:22) kapitulēja Stambulas "Fenerbahce Beko" komandai.

ASVEL komandā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Deivids Laitijs, bet laukuma saimniekiem pa 16 punktiem guva Jans Veselijs un Marko Guduričs.

Tāpat piektdien Belgradas "Crvena zvezda mts" mājās ar 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25) uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Belgradas komandā ar 17 punktiem atzīmējās Korijs Veldens, bet pretinieku rindās 20 punktus guva Jannis Papapetru.

Šobrīd Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA viesojas pie Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

CSKA ar 13 uzvarām 16 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, "Barcelona" ar 11 panākumiem 17 dueļos ir trešā, bet ASVEL ar piecām uzvarām 16 cīņās atrodama 17.pozīcijā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu