Indijas štats aizliedz islāma skolas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Yusnizam Yusof/shutterstock.com

Asamas štatā, kur pie varas atrodas Indijas premjerministra Narendras Modi vadītā hindu nacionālistu partija, trešdien pieņemts likums, ar kuru aizliegtas visas islāma skolas, jo tās nenodrošina standartam atbilstošu izglītību.

Savukārt opozīcija apgalvo, ka likums atspoguļojot pret musulmaņiem vērsto valdības politiku.

Līdz aprīlim paredzēts slēgt vairāk nekā 700 islāma skolas, kas pazīstamas kā medreses, uzrunājot štata parlamentu norādīja pavalsts izglītības ministrs Himanta Bisva Sarma.

"Mums vajag vairāk ārstu, policistu, ierēdņu un skolotāju, kas nāktu no minoritātes musulmaņu kopienas, nevis imamus mošejām," uzsvēra Sarma, kas pārstāv valdošo Indijas Tautas partiju (BJP).

Valdība islāma skolas pārveidos vispārējās izglītības iestādēs, jo medreses nespēj nevienu sagatavot "laicīgajai pasaulei un tās pasaulīgajām rūpēm", piebilda ministrs.

Tikmēr opozīcija apgalvo, ka tas esot uzbrukums musulmaņiem.

"Iecere ir izskaust musulmaņus," izteicās deputāts Vadžeds Ali Čudhurijs, kas pārstāv opozīcijā esošo Indijas Nacionālo kongresu.

Tikmēr Indijas lielākajā štatā Utarpradēšā vairāk nekā 100 pensionēti augstākā ranga civildienesta ierēdņi un diplomāti otrdien aicinājuši BJP atcelt likumu, ar kuru līgavu piespiedu reliģiskā konvertācija atzīta par krimināli sodāmu, jo arī šis likums tiek uzskatīts par tādu, kas vērsts pret musulmaņiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu