Video ⟩ Dzīvojamajā ēkā Āgenskalnā noticis sprādziens. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens.
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens. Foto: Zane Bitere/LETA

Naktī uz ceturtdienu Āgenskalnā pēc sprādziena daļēji sabrukusi trīsstāvu dzīvojamā ēka Rīgā, Melnsila ielā 2, kas atrodas Melnsila ielas un Ļermontova ielas krustojumā. Saskaņā ar jaunāko informāciju nelaimē cietuši seši cilvēki un viens zaudējis dzīvību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji ziņo, ka brigādes ir paaugstinātā gatavībā pārņemt cietušo no glābējiem. 

Foto: Ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamajā ēkā Āgenskalnā lokalizēts

Notikušā aculiecinieki vēsta, ka sprādziena troksnis bijis labi dzirdams arī citviet Pārdaugavā.

Valsts policijā saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess.

Kā informēja VP preses pārstāve Simona Grāvīte, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību". Izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

Video: LETA video no notikuma vietas

Aģentūrai LETA Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka saskaņā ar sākotnējo informāciju dzīvojamajā mājā noticis sprādziens.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst. 1.22. Ierodoties notikuma vietā, dega daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcija.

VUGD preses pārstāve Agrita Vītola informēja, ka patlaban notiek konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

NMPD vadītāja Liene Cipule informēja, ka nelaimē ir cietuši četri cilvēki - divi ar salīdzinoši vieglām traumām nogādāti stacionārā, vienam sniegta palīdzība uz vietas, bet vienu glābējiem izdevies atrast vien ap pulksten 3 naktī. 

Notikuma vietā ieradušās septiņas NMPD brigādes, un mediķi turpinās dežūru adresē, līdz glābšanas darbus būs pabeiguši citi dienesti.

Kā novēroja aģentūra LETA, ēkas Melnsila ielā 2 konstrukcijas, visticamāk, sprādziena laikā ir izmētātas tuvējā apkārtnē.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte, negadījuma dēļ ir slēgta satiksme Melnsila, Lapu, Ļermontova un Ernestīnes ielu posmos. Līdz ar to ierobežota varētu būt arī sabiedriskā transporta kustība.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, ēka, kurā šonakt noticis sprādziens, ir pašvaldības īpašums. Uz notikuma vietu ir nosūtīts arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobuss, kurā īslaicīgi var uzturēties un saņemt palīdzību evakuētie iedzīvotāji.

Взрыв жилого дома в Агенскалнсе. Перекресток Мелнсила и Лермонтова. Люди под завалами. pic.twitter.com/i0dW6OzFpk

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu