Džeimss savā dzimšanas dienā uzstāda fantastisku NBA sasniegumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AFP/SCANPIX

Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss uzstādījis fantastisku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sasniegumu. Turklāt paveicis to savā dzimšanas dienā. 

Džeimss kļuvis par pirmo NBA spēlētāju, kuram 1000 mačos pēc kārtas izdevies gūt vismaz 10 punktus. 

Pēdējā mačā "Lakers" komanda ar rezultātu 121:107 izbraukumā pieveica Sanantonio "Spurs", Džeimsam gūstot 26 punktus, veicot astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnot piecas atlēkušās bumbas zem groziem. 

Vismaz divcipara skaitli katrā spēlē Džeimss guvis kopš 2007. gada 6. janvāra. 

Džeimss 30. decembrī atzīmēja 36. dzimšanas dienu. 

Leģendārais Maikls Džordans vismaz 10 punktus spēlē guva 866 mačos pēc kārtas, šajā rādītājā atrodoties otrajā vietā. Karīms Abduls-Džabars to paveica 787 spēlēs pēc kārtas, bet Karls Melons 575. 

No aktīvajiem basketbolistiem vistuvāk Džeimsam ir Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" līderis Kevins Durants, kurš vismaz 10 punktus iemetis 562 mačos pēc kārtas. Viņš to izdarīja laika posmā no 2009. gada 14. marta līdz 2017. gada 27. februārim. 

Pašlaik otra garākā 10+ punktu sērija ir Džeimsam Hārdenam, kurš ar divciparu skaitli punktu ailītē atzīmējies 411 spēlēs pēc kārtas. 

Interesanti, ka "Lakers" - "Spurs" spēlē Bekija Hemona kļuva par pirmo sievieti NBA vēsturē, kura kļuvusi par komandas galveno treneri. Otrajā ceturtdaļā no spēles tika izraidīts "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs un vienības vadību pārņēma Hemona. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu