"Cerība, ka skaitļi mazināsies, ir neliela." Dumpis norāda, ka pašreizējā Covid-19 situācija saistāma ar cilvēku uzvedību svētku laikā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pašreizējā epidemioloģiskā situācija skaidrojama ar to, ka cilvēki pirms Ziemassvētkiem nav ievērojuši ierobežojumus un slimība turpinājusi izplatīties, komentējot šodien konstatēto kārtējo Covid-19 gadījumu rekordu, "Latvijas radio" sacīja Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

"Diemžēl skaitlis tiešām ir ārkārtīgi augsts, un tie, kas ir saslimuši, ar lielu varbūtību arī inficēs savus ģimenes locekļus. Tā ka cerība, ka skaitļi mazināsies, ir neliela. Kas varētu sekot tālāk - ja Ziemassvētkos daudzi bija palikuši mājās, tad varbūt šie skaitļi varētu apstāties. Bet, ja Ziemassvētkos cilvēki ciemojās daudz, tad mūs atkal sagaida pieaugums," sacīja infektologs.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik valstī ieviestie ierobežojumi jau ir pietiekami stingri, bet tie nestrādā tāpēc, ka cilvēki tos neievēro.

"Man ir tikai jāaicina cilvēkus tiešām samazināt kontaktu skaitu ar citiem cilvēkiem. Tas ir vienīgais veids, kā varam apturēt šo epidēmisko izplatību," sacīja infektologs.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī Latvija konstatēts 1861 Covid-19 inficēšanās gadījumi, kas ir jauns vienas dienas "rekords", un reģistrēti deviņi mirušie, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā. 

Iepriekš lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits bija reģistrēts pirms dienas, kad otrdien tika atklāti 1367 inficēšanās gadījumi.

Divi mirušie bija vecumā no 60-70 gadiem, divi vecumā no 70-80 gadiem, četri vecumā no 80-85 gadiem, viens vecumā no 95-100 gadiem,

Pēdējo 24 stundu laikā veikti 12 395 Covid-19 izmeklējumi. 

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 15%.

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 40 904 cilvēki. 

Kopumā līdz šim Latvijā mirušas 635 ar Covid-19 inficētas personas jeb 1,55% no atklātajiem saslimušajiem.

Savukārt stacionēti 137 Covid-19 pacienti, no kuriem pieci pārvesti, informēja Nacionālajā veselības dienestā, kopējam slimnieku skaitam sasniedzot 999.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu