Slēpotāja Eiduka izcili aizvada "Tour de Ski" kvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien Šveicē uzrādīja 15.rezultātu prestižo "Tour de Ski" sacensību pirmā posma - 1,4 kilometru sprinta brīvajā stilā - kvalifikācijā.

Atlasē nepārspēta bija zviedriete Maja Dālkvista, kura finišēja pēc trīs minūtēm un 30,86 sekundēm.

Otrā rezultāta īpašniece, vēl viena zviedriete Linna Svāna, bija 2,84 sekundes lēnāka, bet trešo vietu ieņēmusī šveiciete Nadīne Fendriha atpalika 4,25 sekundes.

Eiduka kvalifikācijas uzvarētājai zaudēja 9,42 sekundes, kas deva 15.vietu 66 startējušo slēpotāju konkurencē. Pussekundi priekšā viņai bija slavenā amerikāniete Džesika Diginsa.

Par savu sniegumu latviete nopelnīja 53,61 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktu.

Labākās 30 slēpotājas pēcpusdienā spēkosies finālsacensībās, kuras sāks no ceturtdaļfināla.

Pirms tam kvalifikācijas sacensības aizvadīs vīrieši, debiju "Tour de Ski" piedzīvojot Raimo Vīgantam.

Arī turpmākajās divās dienās sportisti sacentīsies Mištairas ielejā - sestdien būs sacensības 10/15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu, bet svētdien slēpotāji cīnīsies tikpat garos slēpojumos iedzīšanā brīvajā stilā. Pirmdiena būs brīva, bet otrdien Toblahā būs 10/15 kilometru slēpojums brīvajā stilā ar intervālu startu, kam sekos iedzīšana trešdien.

Turpinājumā slēpotāji dosies uz Valdifjemmi, kur pēc vienas atpūtas dienas 8.janvārī cīnīsies 10/16 kilometru distancē klasiskajā stilā ar masu startu. Nākamajā dienā būs sprints, bet tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo pret 30% slīpumu.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam tā ir debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu