Pēc ilgstošas cīņas ar Covid-19 mūžībā aizgājis Stradiņa slimnīcas infektologs Pauls Aldiņš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts infektologs Pauls Aldiņš
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts infektologs Pauls Aldiņš Foto: Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca/Publicitātes foto

2020. gada 31. decembra vakarā pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā devās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) ārsts infektologs Pauls Aldiņš, sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies PSKUS.

"Slimnīca ir zaudējusi izcilu ārstu, zinātnieku, pedagogu un kolēģi. Viņa ieguldījums Latvijas infektoloģijas nozares attīstībā ir nepārvērtējams. Pauls Aldiņš ir viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, nenogurstoši izglītojis kolēģus un studentus abās Latvijas medicīnas universitātēs," raksta slimnīca.

Saskarsmē ar pacientiem Pauls Aldiņš bijis ārsta visaugstāko ētikas un profesionalitātes standartu paraugs, arī darbā pret kolēģiem vienmēr atsaucīgs, pacietīgs un laipns, nekad neaizmirsa izpildīt solīto, bija precīzs līdz sīkākai detaļai.

Pauls Aldiņš godam pārstāvēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vārdu ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, piedaloties gan pētniecības, gan izglītojošās aktivitātēs.

"Kopš Covid-19 pandēmijas pirmsākumiem Pauls Aldiņš aktīvi iesaistījās tās ārstēšanā, diemžēl pats zaudēja cīņā ar šo nežēlīgo slimību..." pauž slimnīcas pārstāvji.

PSKUS izsaka visdziļāko līdzjūtību un ir kopā ar Paula Aldiņa ģimeni, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu