FOTO UN VIDEO ⟩ Baltijas banka izlējusi pasaulē lielāko "laimīti". Alvas liešanai ņemts talkā traktors (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Luminor

Lai uzlabotu Baltijas iedzīvotāju noskaņojumu un atbalstītu cīņā ar pandēmijas izraisītajām sekām, "Luminor" ir izlējusi pasaulē lielāko Jaunā gada laimi, portālam "Apollo.lv" pavēstīja pati banka.

Laimes liešanai izmantoti vairāk nekā 60 kilogrami alvas, tā veltot pa desmit miligramiem laimes katram Baltijas iedzīvotājam. Laimes liešana gada nogalē ir sena tradīcija Baltijas reģionā, kas mūsdienās pārtapusi par jautru Jaunā gada vakara izklaidi. Tradīcija ir bijusi izplatīta arī citur Eiropā, kad izlieto figūru no vaska vai alvas vērš pret gaismu un tās ēnas radīto zīmējumu mēģina interpretēt, lai paredzētu kāds būs katra nākamais gads.

Lai projekts izdotos, organizatoru komanda rūpējās par drošu un ilgtspējīgu laimes izliešanu. Šim nolūkam speciāli izraktā un izklātā ūdenstilpnē tika izlieta tīra sastāva alva, kas ir videi nekaitīgs materiāls.

Procesa drošību apstiprināja Rīgas Stradiņa univesitātes Darba drošības un vides veselības institūta eksperti. "Izlietā alva ir dabai drošs un draudzīgs materiāls, ko viegli savākt, neatstājot pēdas vidē," norāda Ivars Vanadziņš, Dr.med un Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūta direktors.

"Laimes liešana ir process, ar kuru cenšamies ne tikai pareģot nākotni, bet arī tai sagatavoties. Cilvēkiem ir iespēja sevi pozitīvi noskaņot ne tikai Jaunajā gadā, bet uzsākot katru jaunu nedēļu, dienu, stundu un pat minūti. Tas ļauj izvēlēties savu noskaņojumu un ietekmēs to, kā uztveram pasauli, kādus lēmumus pieņemam un kā reaģējām uz situācijām un ārējiem apstākļiem. Saskatot izlietajā laimē gaidāmus labus notikumus, tas dos spēku izturēt grūtības šodienā," norāda psihologs Ansis Jurģis Stabinģis.

Lielākā 2021. gada izlietā laime ir izstādīta Rīgas centrā vides stendā Aspazijas bulvārī 22 un būs apskatāms ikvienam interesentam līdz 10. janvārim. Pēc tam tā tiks nodota otrreizējai pārstrādei un no tā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai.

Lai mudinātu iedzīvotājus saskatīt labo, Luminor aicina ikvienu piedalīties labdarības akcijā. Iedzīvotāji aicināti aplūkot savu laimes šķautni un mēģināt saskatīt nākotni. Daloties ar laimi savos sociālajos tīklos, par katru ierakstu Luminor ziedos 10 centus vairākiem labdarības mērķiem Baltijā.

Akcijas mērķis ir savākt līdzekļus 21 000 eiro apmērā, kas tiks ziedoti projektiem Baltijas valstīs pandēmijas seku mazināšanai. Latvijā kampaņa atbalstīs "Ziedot.lv" centra "POGA" nodrošināto rehabilitācijas programmu bērniem ar kustību traucējumiem, kuras darbība klātienē ierobežota pandēmijas dēļ.

Ziedojumi tiks izmantoti, lai iegādātos vairākus inovatīvus tērpus Molly, ļaujot gada laikā vairāk kā 50 bērniem iejusties supervaroņu lomā, lai ar vecāku atbalstu veiktu vingrinājumus mājas apstākļos. Igaunijā nauda tiks ziedota Rietumtallinas Centrālajai slimnīcai, plaušu ventilatoru aparatūras iegādei pacientiem, kuri vairs nevar elpot pastāvīgi. Savukārt Lietuvā savāktie līdzekļi tiks piešķirti Maltas Ordeņa palīdzības dienestam, lai nodrošinātu pakalpojumus senioriem, invalīdiem vai cilvēkiem, kuri karantīnas dēļ ir izolēti savā mājoklī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu