Kurucam neliels spēles laiks "Nets" zaudējumā; "Mavericks" izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP / Scanpix

Rodions Kurucs piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja trīs minūtes un punktus neguva, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" piedzīvoja trešo neveiksmi šosezon.

"Nets" mājās ar 96:114 (23:29, 29:32, 21:28, 23:25) piekāpās Atlantas "Hawks", piedzīvojot jau trešo neveiksmi pēdējos četros mačos.

Kurucs laukumā pavadītajās trīs minūtēs punktus neguva, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, "Nets" ar latvieti laukumā gūstot par četriem punktiem mazāk nekā iemests pretinieku grozā.

Kevins Durents izcēlās ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm, taču Kairijs Ērvings pievienoja 18 punktus un 11 bumbas zem groziem. "Hawks" komandā Deandrē Hanters izcēlās ar 23 punktiem un sešām bumbām zem groziem, Trē Jangam 21 punkts un septiņas piespēles, bet vēl 20 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Džons Kolinss.

"Nets" vienība šajā spēlē ilgi nespēja demonstrēt labu sniegumu no tālmetienu līnijas, kamēr "Hawks" jau no pirmajām minūtēm diktējam mača tempu un kopumā iemeta 16 "trejačus", tos izpildot ar 41% precizitāti.

Tikmēr citā spēlē Dalasas "Mavericks" mājās ar 93:83 (20:16, 26:15, 27:22, 20:30) uzveica Miami "Heat".

Luka Dončičs šajā spēlē iekrāja 27 punktus, 15 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, kamēr vēl 18 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors. "Heat" rindās Bemam Adebajo 19 punkti un 11 bumbas zem groziem, bet 15 punktus iemeta arī Eiverijs Bredlijs.

Pēc potītes traumas izdziedēšanā "Heat" rindās atgriezās Džimijs Batlers, kuram vien divi punkti, trīs atlēkušās bumbas un divas piespēles 27 minūtēs.

Šī bija pirmā reize karjeras laikā, kad Dončičs spēlē pret "Heat" sedza Goranu Dragiču, kurš izcēlās ar desmit punktiem un septiņām piespēlēm.

Zīmīgi, ka "Mavericks" iepriekš sešās spēlēs pret "Heat" nebija guvusi uzvaras. Miami komandu šajā mačā pievīla trīspunktu metieni, jo pirmie 14 lidoja garām grozam, bet pirmais precīzais "trejacis" Dankanam Robinsonam padevās trešajā ceturtdaļā.

"Mavericks" komandā aizvien nav iekļauts Kristaps Porziņģis, taču viņš pats un arī vienības galvenais treneris Riks Kārlails decembrī pauda cerību par liepājnieka atgriešanos laukumā janvāra pirmajā pusē.

Jau ziņots, ka Dāvis Bertāns piektdien NBA spēlē izcēlās ar 11 punktiem, kaldinot Vašingtonas "Wizards" pirmo uzvaru šosezon, kurā pie minūtēm laukumā tika arī Anžejs Pasečņiks.

"Wizards" viesos ar 130:109 (37:25, 23:32, 40:14, 30:38) uzvarēja Minesotas "Timberwolves", svinot pirmo panākumu sešās spēlēs.

Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Viņš grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, kā arī trīs no septiņiem "trejačiem". Tāpat Bertāns reizi pieļāva kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, bet "Wizards" ar latvieti laukumā guva par 24 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija viens no labākajiem rādītājiem.

Pirmo reizi šajā sezonā laukumā devās arī Pasečņiks, kura rēķinā sešas minūtes un 19 sekundes. Šajā laikā viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, rezultatīvi piespēlēja, pieļāva piecas kļūdas, nopelnīja divas piezīmes, bet "Wizards" ar latvieti laukumā guva par 13 punktiem mazāk nekā iemeta.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu