Eiduka "Tour de Ski" desmit kilometru klasikā stila slēpojumā ierindojas 24.vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Šveicē ierindojās 24.vietā prestižo "Tour de Ski" sacensību otrajā posmā desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopīgu startu, kamēr uzvaru izcīnīja Zviedrijas pārstāve Linna Svāna.

Desmit kilometrus visātrāk veica Svāna, kura finišēja ar laiku 30 minūtes un 9,09 sekundes. Viņa par 0,7 sekundēm apsteidza Krievijas sportisti Jūliju Stupaku, bet vēl 0,1 sekundi lēnāka bija Džesija Diginsa no ASV.

Eiduka uzrādīja 24.ātrāko laiku, līderei zaudējot vienu minūti un 31,8 sekundes. Ar tik lielu laika rezervi Eiduka svētdien desmit kilometru iedzīšanā startēs aiz Svānas. Par šādu sniegumu Eiduka nopelnīja 71,01 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu.

Kopumā sestdien dāmu konkurencē piedalījās 60 sportistes, bet viena no viņām finišu nesasniedza, kamēr vēl trīs neizgāja uz starta.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 451 punktu ir amerikāniete Rozija Brenana, Krievijas pārstāve Tatjana Sorina seko ar 388 punktiem, kamēr vadošo trijnieku ar 340 punktiem noslēdz vēl viena krieviete Natālija Ņeprajeva. Eiduka ar 64 punktiem ir 31.vietā, bet U-23 ieskaitē viņai sestā pozīcija.

Jau ziņots, ka Eiduka piektdien 1,4 kilometru sprinta brīvajā stilā kvalifikācijā ierindojās 15.vietā, bet vēlāk ceturtdaļfinālā bija lēnākā starp sešām sportistēm savā slēpojumā. Vēlāk Eiduka tika klasificēta 26.pozīcijā.

Vēlāk 15 kilometru klasiskā stila slēpojumu ar masu startu aizvadīja arī vīri, kuru vidū bija Raimo Vīgants.

Uzvaru izcīnīja pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas, kurš finišēja pēc 34 minūtēm un 9,08 sekundēm. 23,5 sekundes zaudēja šveicietis Dario Koloņa, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens Krievijas pārstāvis Ivans Jakimuškins, kurš tautietim zaudēja 25,3 sekundes.

Dažus desmitus metru pirms finiša otrajā un trešajā pozīcijā esošie Krievijas sportisti Aleksejs Červotkins un Jevgēņijs Belovs vienā no pēdējiem pagriezieniem nesadalīja trasi, kā rezultātā krita, kas ļāva Koloņam no ceturtās pozīcijas pakāpties uz otro. Kritienu piedzīvojušie Červotkins un Belovs attiecīgi ierindojās septītajā un devītajā vietā.

Vīgants uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 18 sekundes, kas ļāva ieņemt 66.pozīciju starp 77 sportistiem. Šāds sniegums sportistam ļāva nopelnīt 176,21 FIS punktu.

Dienu iepriekš Vīgants 1,4 kilometru sprinta brīvajā stilā kvalifikācijā ierindojās 44.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 608 punktiem ir Boļšunovs, tālāk ar 324 punktiem seko itālis Federiko Pelegrīno, bet trešo vietu ar 296 punktiem aizņem norvēģis Juhanness Klēbo, kurš tūrē nestartē. Vīgants kopvērtējumā nav atrodams.

Svētdien slēpotāji cīnīsies tikpat garos slēpojumos iedzīšanā brīvajā stilā. Pirmdiena būs brīva, bet otrdien Toblahā būs 10/15 kilometru slēpojums brīvajā stilā ar intervālu startu, kam sekos iedzīšana trešdien.

Turpinājumā slēpotāji dosies uz Valdifjemmi, kur pēc vienas atpūtas dienas 8.janvārī cīnīsies 10/16 kilometru distancē klasiskajā stilā ar masu startu. Nākamajā dienā būs sprints, bet tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo pret 30% slīpumu.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam tā ir debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu