Rīgā komandantstundas pārkāpējs uzbrucis policistiem, ar dūri iesitot pa seju. Kā Rīgā tika aizvadīta trešā mājsēde (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā naktī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki reģistrējuši 79 notikumus saistībā komandantstundas neievērošanu, no tiem 58 gadījumos piemēroti sodi, informē RPP.

Lielākā daļa pārkāpēju bija alkohola reibumā un gandrīz visi stāstīja, ka bijuši ciemos un ballēšanās laikā zaudējuši laika izjūtu. Tādēļ atgādinām, ka privātu pasākumu apmeklēšana un organizēšana ir aizliegta.

Jāpiebilst, ka Pārdaugavā viena no šādām uz ielas sastaptajām kompānijām saskarsmē ar policistiem kļuva agresīvi, kas beidzās ar to, ka viens no kompānijas kungiem uzbruka policijas darbiniekiem, ar dūri iesitot pa seju. Šajā gadījumā papildu sodiem par komandanstundas neievērošanu 47 gadus vecais agresors nodots Valsts policijai kriminālprocesa par uzbrukumu policijas darbiniekam uzsākšanai.

Pagājušajā naktī bija arī viens tāds pārkāpējs, kurš bija izgājis pastaigāties, "lai uzzinātu, vai saņems sodu". Ņemot vērā, ka vīrietis šādu "eksperimentu" atkārtoja jau otro reizi, viņam piemērots 100 eiro sods. Taču vidējais soda mērs, kas piemērots pārkāpējiem pagājušajā naktī bija 50 eiro.

Savukārt 1.janvāra vakarā ap 21.00 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Ķengaragā aizturēja kādu 24 gadus vecu autovadītāju 2,8 promiļu reibumā. Šajā gadījumā konstatēts, ka jaunais vīrietis ar savu automašīnu ne tikai braucis reibumā, bet izraisījis sadursmes ar vairākām citām automašīnām. Pārkāpējs nodots Valsts policijas Ceļu policijas darbiniekiem.

Foto: Valsts policija
Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu