Japānā pieaug Covid-19 izplatība. Tokija lūdz izsludināt ārkārtējo stāvokli (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Wirestock Creators/shutterstock.com

Japānas galvaspilsēta Tokija un trīs tuvējās prefektūras lūgušas valdību izsludināt ārkārtējo stāvokli, lai ierobežotu straujo jaunā koronavīrusa izplatību.

"Apzinoties dzīvības vērtību, mēs kopā izsakām šādu lūgumu," paziņojusi Tokijas gubernatore Juriko Koike, kas sestdien tikusies ar ekonomikas ministru Jasutoši Nišimuru, kā arī Saitamas, Čibas un Kanagavas prefektūru vadītājiem.

Japānā, īpaši lielajās pilsētās, Covid-19 izplatība pēdējā laikā pieaug, un Tokijā Vecgada dienā vien tika apstiprināti 1337 inficēšanās gadījumi.

"Vīruss nepazīst kalendāru," uzsvērusi Koike, paužot satraukumu, ka slimnīcas ir pārpildītas un Covid-19 pandēmija ietekmē arī pārējo veselības aprūpi.

Ekonomikas ministrs Nišimura, kurš Japānas valdībā atbild par reakciju uz pandēmiju, atzinis, ka situācija ir kritiska, bet norādījis, ka pirms lēmuma pieņemšanas uzklausīs medicīnas ekspertu viedokli.

Viņš savukārt lūdzis gubernatorus aicināt iedzīvotājus bez vajadzības neatstāt mājas pēc plkst.20, bet restorānus pārtraukt alkohola pārdošanu plkst.19 un slēgt durvis plkst.20, norādot, ka valdība plāno kompensācijas tiem restorāniem, kuri atsauksies šim aicinājumam.

Japānā Covid-19 pandēmija prasījusi vairāk nekā 3500 upurus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu