21 gada vecumā miris sumo cīkstonis, kurš reiz tika dēvēts par planētas smagāko bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

21 gada vecumā mūžībā devies krievu sumo cīkstonis, Džambulats Hatohovs, kurš reiz Ginesa rekordu grāmatā iekļuva kā smagākais bērns, vēsta "People".

Precīzi nāves iemesli nav izziņoti, bet ārzemju mediji vēsta, ka cīkstonis cīnījies ar akūtām nieru problēmām.

Hatohovs Pasaules smagākā bērna titulu ieguva 2003. gadā, kad, būdams vien nedaudz vairāk kā divus gadus vecs, viņš svēra jau 34 kilogramus.

Puiša svars turpināja augt arī gadiem ejot uz priekšu. Piemēram, 13 gadu vecumā Hatahova svars sasniedza jau šokējošus apmērus - 180 kilogramus.

Kad cīkstonis bija septiņus gadus vecs, par viņu tika uzņemta dokumentālā filma. Jau toreiz speciālisti brīdināja zēna māti, ka svara nekontrolēšana var novest pie būtiskām veselības problēmām.

"Viņa svars nozīmē to, ka viņš ir pakļauts ievērojami lielākam, diabēta, vēža un sirds problēmu riskam. Ņemot vērā, ka viņš ir tik smags, tik agrā vecumā, viņa paredzamais dzīves ilgums ievērojami samazinās," pirms 14 gadiem uzņemtajā filmā norādīja ārsts.

Hatahova māte, gan brīdinājumus neņēma vērā, norādot, ka viņas dēls ir īpašs: "Mans bērns nav slims. Viņš ir īpašs. Ja kāds domā citādāk, tā ir viņa darīšana."

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu