Covid-19 ⟩ Pēc Kokneses ģimenes atbalsta centra darbinieku saslimšanas inficēšanās konstatēta arī trešdaļai klientu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maska
Maska Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītā gada nogalē, pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vairākiem Kokneses novada ģimenes atbalsta centra "Dzeguzīte" pieaugušo sociālās aprūpes nodaļas darbiniekiem, testēšana atklājusi Covid-19 gadījumus arī klientu vidū, apstiprināja novada pašvaldības pārstāve Sarmīte Rode.

"Dzeguzītes" vadība uzsvērusi, ka no 21. decembra iestādē noteikta karantīna, un tiek veikti stingri piesardzības un drošības pasākumi. Gada nogalē pieci iestādes darbinieki bija veikuši Covid-19 testu, un četriem no viņiem apstiprināts Covid-19. Pašlaik viens no darbiniekiem ir izveseļojies, un arī pārējiem veselības stāvoklis esot normāls.

Vēlāk, 29. decembrī, Covid-19 analīzes nodeva arī visi 46 pieaugušo sociālās aprūpes nodaļas klienti, no kuriem 15 cilvēkiem tika konstatēta inficēšanās.

"Saslimušie sirmgalvji ir izolēti, viņu veselības stāvokli uzrauga medicīnas māsa, regulāri konsultējoties ar ģimenes ārsti. Vienam slimniekam ir vidēji smags stāvoklis, bet visiem pārējiem slimības gaita ir apmierinoša," skaidroja Rode.

Tāpat Covid-19 analīzes nodeva arī pārējie 25 iestādes darbinieki, un visiem bija negatīvs rezultāts. Pašlaik tiek gaidīta atkārtota pārbaude gan darbiniekiem, gan iemītniekiem.

Savukārt Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris (V) informēja, ka no 30. decembra "Dzeguzītes" darbiniekiem palīdz Zemessardzes 55. kājnieku bataljona zemessargi.

"Paldies Aizsardzības ministrijai un bataljonam - ar pavēli Iršu pansijā darbā norīkoti un maiņās strādā divi zemessargi. Viņi palīdz aprūpētājiem rūpēties par veselajiem iemītniekiem. Zemessargu atbalsts ir svarīgs gan psiholoģiski, gan veicot dažādus nepieciešamos ikdienas darbus," atzina dome vadītājs.

Pēc viņa paustā, pašlaik pats galvenais ir nosargāt senioru veselību. "Aprūpētāji šobrīd strādā saspringtā režīmā, viņi ir pārguruši, tāpēc ļoti vajadzētu vēl papildspēkus," pauda Vingris.

Aprūpētājus, kuri būtu gatavi palīdzēt krīzes situācijā, aicināti pieteikties pa tālruni 2926492.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu