Slēpotāja Eiduka turpinās "Tour de Ski", Vīgants devies mājup

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

"Tour de Ski" teicami iesākusī Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura pēc pirmajiem trim posmiem tūres kopvērtējumā ieņem 22.vietu, otrdien turpinās prestižo seriālu, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis. 

Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis vīriešu konkurencē Raimo Vīgants, kas ļoti labi (44.vieta) nostartēja sprintā, kā jau sākotnēji plānojis, pēc pirmajiem trim startiem devies mājup.

Eidukai tūres sākums izdevies teicams - iekļūšanu trīsdesmitniekā visos trijos startos - un 22.vieta kopvērtējumā pārsniedz optimistiskās prognozes. Savā sniegumā viņa izceļ poļu komandā darbojošos slēpju smērētāju ieguldījumu, jo slēpes esot slīdējušas ideāli. 

Svētdienas vakarā Eiduka pārbrauca uz 300 kilometrus attālo Itālijas kalnu ciematu Toblahu. Pārbrauciens pēc sacensībām prasīja daudz enerģijas, taču naktī uz pirmdienu sanācis labi izgulēties, tāpēc Latvijas slēpotāja jūtoties jau daudz možāk un ir gatava turpināt tūri pēc vienas brīvdienas ar desmit kilometru distanci brīvajā stilā ar intervāla startu. 

Vēl ne pilnīgi droši, bet, ļoti iespējams, Eiduku varēs redzēt arī otrajā dienā Toblahā desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā. Kaut arī parādās vairāk cerību uz iešanu līdz pašām beigām, ko pati slēpotāja ļoti gribētu, tomēr šādu variantu pagaidām viņas komanda nevar apstiprināt. 

Tas būs atkarīgs, pirmkārt, no pašsajūtas un speciālistu slēdziena, jo pirmo reizi tiek startēts tik intensīvi, proti, ieskaitot turpmākās divas dienas Toblahā, sanāk pieci starti sešās dienās, turklāt augstkalnē. Eidukai sezonas galvenie starti būs februārī pasaules čempionātā U-23 vecuma grupā un pieaugušajiem. Turklāt, tā kā Eiduka otro gadu trenējas Justīnes Kovaļčikas komandā, tad liela nozīme ir poļu komandas plāniem. 

Pirmdiena slēpotājiem ir brīva, bet otrdien Dienvidtiroles pilsētiņā Toblahā būs 10/15 kilometru slēpojums brīvajā stilā ar intervāla startu, kam sekos iedzīšana trešdien.

Turpinājumā slēpotāji dosies uz Valdifjemmi, kur pēc vienas atpūtas dienas 8.janvārī cīnīsies 10/16 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu. Nākamajā dienā būs sprints, bet tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam tā bija debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu