Decembrī ievērojami sarucis vēlētāju atbalsts partijai "Attīstībai/Par!"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākums restorānā  "Andalūzijas Suns".
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākums restorānā "Andalūzijas Suns". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītā gada pēdējā mēnesī ievērojami sarucis vēlētāju atbalsts politiskajam spēkam "Attīstībai/Par!" (AP), liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma tapušās SKDS aptaujas dati.

Lūdzot vēlētājiem atbildēt, par ko tie balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, noskaidrojies, ka AP atbalsts mēneša laikā sarucis par kopumā 3,8 procentpunktiem, politiskajam spēkam ierindojoties partiju reitinga piektajā vietā ar 4,8% atbalstu, lai gan vēl novembrī šī bija partija ar otro vislielāko vēlētāju atbalstu.

Vadoties pēc respondentu atbildēm, partija ar procentuāli vislielāko vēlētāju atbalstu aizvien ir "Saskaņa". Uz jautājumu, par kādu partiju balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 11,3% aptaujāto vēlētāji atbildēja, ka balsotu par "Saskaņu". Tas ir kopumā par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša.

Par 0,9 procentpunktiem sarucis partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) atbalsts, un patlaban tas ir 4,1%. Tikmēr "Nacionālās apvienības" vēlētāju atbalsts sarucis par 2,4 procentpunktiem, noslīdot līdz 5,8%.

Savukārt par Zaļo un zemnieku savienību balsotu 8% aptaujāto, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā novembrī.

Pieaugumu vēlētāju atbalstā pieredzējusi arī Jaunā konservatīvā partija, par kuru būtu gatavi balsot 5,3% respondentu, kamēr vēl novembrī šādu nostāju pauda 4,9% aptaujāto.

Zem 5% robežas decembra aptaujā nonākušas kopumā sešas partijas - AP ar 4,8% atbalstu, JV - ar 4,1%, "Progresīvie" ar 3,9%, Latvijas Reģionu apvienība ar 3%, Latvijas Krievu savienība ar 2,1% un partija "KPV LV" ar 1,9% atbalstu.

Aptaujā piedalījās aptuveni 900 Latvijas pilsoņu dažādos reģionos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu