Izplatījušās baumas par Ķīnas miljardiera Ma pazušanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeks Ma.
Džeks Ma. Foto: Reuters/ScanPix

Ap Ķīnas miljardiera Džeka Ma atrašanās vietu sākušas virmot spekulācijas pēc tam, kad parādījušies ziņojumi, ka augsta ranga uzņēmējs neesot publiski parādījies vairāk nekā divus mēnešus, vēsta "Yahoo".

Tirdzniecības milža "Alibaba" dibinātājs neesot ieradies paša rīkotajā talantu šova "Africa's Business Hereos" finālā, kurā uzvarētājs saņemtu 1 500 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Tāpat Ma vajadzēja atrasties starp žūrijas locekļiem vienā no šova epizodēm, taču viņš tika aizstāts, iepriekš ziņoja "Telegraph". No "Alibaba" uzņēmuma mājaslapas tika izņemta laukā viņa bilde.

Kopš 24. oktobra, kad Ma Šanhajā uzstājās ar pretrunīgu runu, kurā kritizēja Ķīnas regulējumu sistēmu, kas ietekmē jaunās inovācijas, viņa biznesa "impērija" "Ant bank" tika rūpīgi pārbaudīta.

Decembrī Ķīnas varas iestādes uzsāka pretmonopola izmeklēšanu pret abiem Ma uzņēmumiem, kā rezultātā tiem bija jāpārstrukturē sava darbība.

Ma ir ziedojis miljoniem sejas maskas ASV, Eiropai un Pasaules Veselības organizācijai, lai tas palīdzētu cīņā ar Covid-19 pandēmiju.

Miljardieris ir iesaistījies arī labdarībā. Viņš ir izveidojis "Jack Ma Foundation", kurā koncentrējas uz izglītības, uzņēmējdarbības, sieviešu vadības un vides jomām.

Sociālajā vietnē "Twitter" Ma pēdējais ieraksts ir publicēts 2020. gada 10. decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu