Anglijā noteikta jauna Covid-19 karantīna uz sešām nedēļām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Anglijas 56 miljoniem iedzīvotāju tiek noteikta jauna Covid-19 karantīna uz sešām nedēļām, kas ietver mājsēdi un skolu slēgšanu, pirmdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Džonsons uzsvēra, ka Lielbritānija ir vadībā ar uzsākto vakcināciju pret Covid-19 un visām prioritārajām grupām jāsaņem vakcīnas līdz februāra vidum.

"Tomēr pagaidām (..) mums atkal vajag palikt mājās, pasargāt Nacionālo veselības dienestu un glābt dzīvības," sacīja Džonsons. Viņš piebilda, ka karantīna stāsies spēkā trešdienas rītā un turpināsies līdz februāra vidum.

Skotija pirmdien paziņoja par stingra karantīnas režīma noteikšanu līdz janvāra beigām.

Lielbritānijas vadošie mediķi, paaugstinot nacionālo trauksmes līmenim līdz maksimālajam - piektajam, brīdināja, ka sacensībā starp vakcinācijas kampaņu un Covid-19 draud uzvarēt jaunais koronavīrusa paveids, kas tika konstatēts decembrī Lielbritānijā.

Piektais trauksmes līmenis nozīmē, ka veselības aprūpes dienesti var tikt pārsologoti 21 dienas laikā, ja netiks veikta steidzama rīcība. 

Jaunā karantīna atdarina pirmos nacionālos ierobežojumus, kas bija spēkā no marta līdz jūnijam, un ir tālejošāka nekā novembrī noteiktā, kuras laikā netika slēgtas skolas.

Jaunais lēmums nozīmē, ka vasaras eksāmeni diez vai notiks, un rada mēnešiem ilgu neskaidrību miljoniem skolēnu, tostarp tiem, kas cer iestāties augstskolās. 

Jaunās karantīnas laikā Anglijā tiks slēgti visi nebūtisko preču veikali, bāri, restorāni, viesnīcas un izklaides vietas. 

Atšķirībā no pagājušā pavasara pirmās karantīnas tiks turpināti elitāri sporta pasākumi, tai skaitā Anglijas futbola Premjerlīgas spēles.

Amatpersonas uzsvēra Covid-19 izplatības nopietnību tagad salīdzinājumā ar pagājušo pavasari jaunā koronavīrusa paveida dēļ.

Hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits tagad ir par 40% lielāks nekā pavasarī sasniegtā maksimuma laikā 12.aprīlī. Pirmdien Anglijas slimnīcās bija 26 626 Covid-19 pacienti, kas par vairāk nekā 30% pārsniedza šādu pacientu skaitu slimnīcās iepriekšējā pirmdienā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu