Valdība lems par Covid-19 ierobežojumu pagarināšanu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien notiks Ministru kabineta sēde, kurā kopā ar Krīzes vadības padomi plānots lemt par Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu pagarināšanu.

Pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atzina, ka, viņaprāt, ierobežojumi būtu jāpagarina, uzskatot, ka līdzīgs viedoklis esot arī valdības partneriem.

Vai un kā patlaban spēkā esošie ierobežojumi varētu tikt modificēti, vēl tiks apspriests. Varētu diskutēt par izmaiņām, piemēram, pieejamo preču klāstā. Kariņš arī uzsvēra, ka jebkurām izmaiņām noteiktajā kārtībā ir jābūt saprotamām un tās nedrīkstētu būt pretrunā ar esošo kārtību.

Premjera ieskatā komandantstunda jeb "mājsēde" ir viegli saprotams un konkrēti kontrolējams ierobežojums. Viņaprāt, likumsargi ir labi tikuši galā ar kontroles pasākumiem komandantstundas pirmajā posmā. Vienlaikus premjers norādīja, ka bija arī tādi cilvēki, kas apzināti mēģināja pārkāpt noteikumus, par ko saņēma sodus.

"Mūsu mērķis ir noteikt, ka cilvēki lieki netiekas. Līdz vakcinēšanai drošākais aizsardzības līdzeklis ir vienkārši nekontaktēties," pauda politiķis.

Viņš akcentēja, ka valdībai turpmāk jābūt ļoti uzmanīgai, strauji un radikāli mainot nosacījumus īsā laika posmā.

"Mums ir uzmanīgi jāizsver, kas iedzīvotājiem būtu viegli saprotams un arī efektīvi kontrolējams. Pagājuši tie laiki, kad no nedēļas uz nedēļu dažādu apsvērumu dēļ valdība bija spiesta mainīt dažāda veida noteikumus," uzsvēra premjers.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzsvēra, ka kontroles pasākumus visās to izpausmēs nedrīkst padarīt vājākus, jo Covid-19 izplatība nav mazinājusies.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu