Video ⟩ Rīgas dome informē par paveikto pēc sprādziena namā Melnsila ielā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā.
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 5. janvārī, plkst.13 Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē Mājokļu un vides departaments sniegs informāciju par paveikto Āgenskalnā notikušā sprādziena seku novēršanā, informēja domē.

Sēdē tiks sniegta informācija arī par iespēju cietušā Melnsila ielas nama iedzīvotājiem saņemt telpas dzīvošanai vai pabalstu mājokļa atjaunošanai.

Komitejas sēde notiks attālināti, kā arī to varēs skatīties pašvaldības portālā "www.riga.lv" sadaļā "Tiešraides".

Kā vēstīts, naktī uz 31.janvāri pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP/P). Daļa ēkas sprādzienā palikusi neskarta, tāpēc, atbilstoši ekspertu slēdzienam, būs jālemj par ēkas konservāciju vai nojaukšanu.

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte uzsvēra, ka cietušie iedzīvotāji aicināti saņemt atbalstu Sociālajā dienestā.

Cietušajām personām ir tiesības saņemt neatliekamu pašvaldības palīdzību, izīrējot pagaidu dzīvojamo telpu. Kā pagaidu dzīvojamā telpa tiek piedāvāta istaba dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā mājā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu