"Gaidīju, ka tā būs nāve vai savainojums, bet nē..." Kas visvairāk biedē leģendāro Maiklu Džordanu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/ Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) žurnālists un grāmatas "Džordana noteikumi" autors Sems Smits atcerējies sarunu par leģendārā basketbolista lielākajām bailēm.

Maikls Džordans daudz acīs ir visu laiku labākais basketbolists. Viņa rezumē nav daudz caurumu. Leģendārais aizsargs ne reizi nezaudēja finālsērijās, kā arī iekrāja iespaidīgu apjomu ar individuālajiem sasniegumiem.

Laikā, kad Džordans spēlēja NBA, jo sevišķi deviņdesmitajos gados, viņu pavadīja neuzvaramības aura un zināmā mērā tā ir saglabājusies vēl šodien. Daudzi, tai skaitā arī pats Džordans uzskata, ka mūsdienās viņa stāsts būtu citādāks, jo liela daļa spēlētāju privātās dzīves nonāk sociālajos medijos. Līdz ar to sportisti nedrīkst pieļaut "kļūdas", jo ir skaidrs, ka tās teju uzreiz tiks apspriestas interneta vidē.

Sems Smits atcerējās, ka viņa personīgais tēls Džordanam allaž ir bijis ļoti svarīgs un tā apdraudējums esot bijusi viena no viņa karjeras lielākajām bailēm.

"Reiz runāju ar Džordanu par viņa lielākajām bailēm. Gaidīju, ka tā būs nāve vai savainojums, bet nē," atcerējās Smits.

Žurnālists norādīja, ka Džordana perfektais tēls uz viņa pleciem bijusi kā smaga nasta, tajā pašā laikā basketbolists arī neesot noliedzis, ka viņam ļoti bail to sabojāt.

"Maikls pieminēja peldēšanu, jo agrā bērnībā viņš pieredzēja, kā noslīkst viņa draugs. Bet vēl viņš starp lielākajām bailēm pieminēja to, ka kaut kas varētu notikt ar viņa tēlu. Es biju šokēts," norādīja Smits.

Džordans arī atklājis, ka viņu bieži mocījuši murgi, kuros viņš kaut kādā veidā ir aptraipījis savu reputāciju.

"Es redzu murgu, kurā izdaru ko tādu, kas iznīcina citu uzskatus par mani. Ja nu es pieļauju kļūdu un pieviļu apkārtējos, izmainot to, kā citi domā par mani? No tā man ir bail visvairāk," sacījis Džordans.

Nav šaubu, ka mūsdienās Džordana privātā dzīve tiktu atspoguļota daudz plašāk nekā tas notika viņa karjeras laikā, kad vēl nebija pieejami tādi saziņas līdzekļi kā šodien. 

Šajos laikos, runājot par leģendārā basketbolista karjeras ēnas pusēm, ir palikušas tikai fanu teorijas. Piemēram, daudzi fani uzskata, ka slaveno "Gripas spēli" vajadzētu pārdēvēt par "Paģiru spēli". Vai arī nepilnie divi gadi, ko Džordans pavadīja spēlējot beisbolu, patiesībā bija līgas komisāra Deivida Sterna neoficiāla diskvalifikācija, jo slavenais basketbolists pārlieku aizrāvies ar azartspēlēm.

Tās ir tikai dažas no teorijām, kuras pārbaudīt un pierādīt mūsdienās vairs nav iespējams, bet ir skaidrs, ka, spēlējot NBA šodien, Džordanam būtu daudz grūtāk izvairīties no savu lielāko baiļu īstenošanās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu