Viņķele noraida Kariņa pausto par ģimenes ārstu neiesaistīšanu vakcinācijas pret Covid-19 plāna izstrādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pie vakcinācijas pret Covid-19 plāna strādājušie ir konsultējušies ar ģimenes ārstiem un vērtējuši viņu iesaistes iespējas, žurnālistiem sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Kā ziņots, otrdien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) veselības ministrei izteicis neuzticību. Premjers cita starpā uzskata, ka "plāna izstrādē un koordinētā īstenošanā jāiesaista visas institūcijas, kas tuvas katram iedzīvotājam, piemēram, pašvaldības un ģimenes ārsti".

Vaicāta, vai ģimenes ārstu organizācijas ir bijušas iesaistītas vakcinācijas plāna izveidē, politiķe atbildēja, ka "konsultācijas ar ģimenes ārstiem notiek nepārtraukti". "Savukārt par Kariņa komentāru, ka viņš ir dzirdējis komentāru par ģimenes ārstu asociācijas viedokli, - manā rīcībā šādas informācijas nav," sacīja Viņķele.

Tāpat viņa uzsvēra, ka pie plāna strādājušie ir konsultējušies ar ģimenes ārstiem. "Ģimenes ārsti ir pilnvērtīga vakcinācijas pakalpojumu sniegšanas daļa, jo jau arī šobrīd ģimenes ārstu praksēs vakcinācija notiek - kolēģi vakcinē gan pret gripu, gan pret virkni citu [slimību]. Jautājums ir, vai specifiski premjeram patīk tas, ka ģimenes ārsti vakcinē," skaidroja politiķe.

Jau ziņots, ka ģimenes ārstus pārstāvošās organizācijas pašlaik ir neziņā par Latvijas vakcinācijas plānu pret Covid-19, un lielāku skaidrību cer gūt trešdien, 6.janvārī, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide pastāstīja, ka aizvadītā gada nogalē noticis izglītojošs seminārs par vakcīnām un grupām, kas tiks vakcinētas prioritāri. Taču neesot saņemta informācija, kuru sabiedrības grupu vakcinēšana būs jānodrošina ģimenes ārstu praksēm.

"No Veselības ministrijas (VM) neesam saņēmuši imunizācijas plānu, un neesam arī bijuši iesaistīti tā izstrādē," atzina Veide.

Asociācijā cer, ka lielāku skaidrību varētu gūt trešdien plānotajā attālinātajā sapulcē ar VM, taču arī tās darba kārtības asociācijai vēl nav.

Arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska aģentūrai LETA stāstīja, ka trešdien ir plānota attālinātā tikšanās ar VM un abām asociācijām. Viņai zināms, ka pasākumā plānots informēt par Nacionālā veselības dienesta (NVD) veiktās ģimenes ārstu aptaujas rezultātiem par vakcināciju pret Covid-19.

Kozlovska sacīja, ka NVD viņas praksi jau ir aptaujājis, taču neesot skaidras programmas - kur un kā notiks vakcinācija. "Turklāt ne jau visi ģimenes ārsti to darīs. Tā būs brīvprātīga izvēle," skaidroja Kozlovska.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu