Policists ASV veikala apzagšanā pieķertai ģimenei apmaksājis Ziemassvētku vakariņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Somerset Police Department

Policists Mets Lima 20. decembrī atbildēja uz izsaukumu par zagšanu kādā pārtikas veikalā Somersetā, Masačūsetsas štatā. Sapratis, ka pārkāpums tika izdarīts nabadzības dēļ, viņš no savas kabatas apmaksāja nelaimē nonākušās ģimenes Ziemassvētku vakariņas, vēsta raidorganizācija BBC.

Kad Lima ieradās veikalā, veikala darbinieks norādīja, ka divas sievietes noskenējušas tikai daļu no iepirkumu grozā esošās pārtikas un pārējo mēģinājušas paņemt nesamaksājot.

Sievietes policistam pastāstīja, ka viņu ģimenei pienākuši grūti laiki. Viņas gribējušas ģimenes bērnus iepriecināt ar svētku vakariņām, taču neesot varējušas to atļauties.

Lima viņām izteica brīdinājumu, taču neapsūdzēja viņas nevienā pārkāpumā, jo nenoskenēto preču vidū bija tikai pārtika, norāda policija.

Viņš par savu naudu nopirka sievietēm dāvanu kartes 250 ASV dolāru (203 eiro) vērtībā citās tās pašas ķēdes veikalā, lai bez svētku vakariņām nepaliktu ne viņas, nedz arī divi ģimenē augošie bērni.

"Abi bērni, kuri dzīvo ar sievietēm, man atgādināja paša bērnus, tāpēc izjutu nepieciešamību palīdzēt," stāsta Lima. "Šī ģimene acīmredzami cieta trūkumu. (..) Viņas bija ļoti pateicīgas un nedaudz šokētas. Droši vien daudzi cilvēki gaidītu citādāku iznākumu, ja būtu nonākuši tādā situācijā, piemēram, tas varētu beigties ar arestu vai tiesu."

"Es nopirku dāvanu karti, kuras vērtība bija tuvu tam, ko viņas būtu paņēmušas. Darīju to, ko uzskatīju par pareizu. Centos iedomāties sevi šīs ģimenes vietā un izrādīt nedaudz empātijas," norāda policists.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu