Dezinformācijas dēļ Daugavpils slimnīcā joprojām maz mediķu piekrituši vakcinēties pret Covid-19 (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vakcinēties pret Covid-19 varētu motivēt nozare cienītu kolēģu aicinājumi, uzskata SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Viņš atzina, ka atsaucība vakcinēties slimnīcā joprojām ir zema, un liela darbinieku daļa tic dezinformācijai par vakcīnām, kas tiek izplatīta sociālajos tīklos un medijos. Turklāt ir darbinieki, kas vairāk uzticas "AstraZeneca", nevis "BioNTech"/"Pfizer" radītajai vakcīnai, un esot gatavi vakcinēties vēlāk. "AstraZeneca" vakcīnai gan tuvākajā laikā neprognozē atzīšanu, lai to varētu lietot Eiropas Savienībā, kamēr otra vakcīna to ir saņēmusi.

"Bet mediķi ir iekļauti plānā kā prioritārā grupa, un, iespējams, vēlāk iespēju nemaz nebūs. Mēģinām pārliecināt, ka vakcīna var mums palīdzēt, un citu rīku mums nav," apgalvoja iestādes vadītājs.

Viņš klāstīja, ka informācija par vakcīnām, tostarp molekulāro sastāvu un kontrindikācijām, tiek sniegta ikdienas sapulcēs, darbinieku e-pastos, iekšējā informēšanas sistēmā. Veikta arī obligātā anketu aizpildīšana par vēlmi vai nevēlēšanos vakcinēties, apliecinot to ar parakstu. Taču joprojām vakcinēties piekrīt aptuveni desmitā daļa darbinieku.

"Darbinieki lasa informāciju, kas ir medijos un sociālajos tīklos, un nav, kas šo informāciju atspēko," atzina Semjonovs, aicinot valdības pārstāvjus un nozares kolēģus, kuriem pārējie uzticas, vairāk iesaistīties informatīvajā kampaņā.

Plānots, ka jau līdz nedēļas beigām slimnīcā potes pret Covid-19 saņems visi, kas vēlējušies. Nākamnedēļ slimnīcā varētu sākt citās iestādēs strādājošo mediķu vakcinēšanu, pieļāva Semjonovs.

Tāpat nākamajā nedēļā uz observācijas un tranzīta gultu rēķina paredzēts paplašināt Covid-19 pacientiem pieejamo gultu skaitu.

Semjonovs stāstīja, ka pašlaik slimnīca nodrošina visus pakalpojumus, un atjaunota arī onkoķirurģisko pacientu pieņemšana, kas īslaicīgi nebija iespējama.

Jau ziņots, ka aizvadītā dienā pret Covid-19 vakcinētas 845 personas, bet līdz šim kopumā vakcīnu saņēmuši 3803 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 23 400 farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" devas. Tās paredzētas kopumā 11 700 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas. Tādējādi līdz šim vakcinēti 32,5% šo cilvēku, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu