Sprādziens ēkā Āgenskalnā ⟩ Seku likvidēšanai Rīgas domē izveido darba grupu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā.
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domē izveidota darba grupa, lai veicinātu Āgenskalnā dzīvojamajā mājā notikušā gāzes sprādziena seku likvidēšanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Darba grupai izvirzīts pārstāvis no Mājokļu un vides departamenta, kurš esot gatavs uzņemties ar seku novēršanu saistīto pakalpojumu apzināšanu un piedāvāšanu Melnsila ielas 2 nama iedzīvotāju biedrībai. Tādējādi tikšot dota iespēja cietušajiem samazināt daļu rūpju par praktiskiem jautājumiem. 

Arī ilgtermiņa mājokļa atbalsta jautājumos departaments ir gatavs sniegt konsultācijas cietušajiem.

Kā ziņots, biedrības pārstāvis Aigars Stafeckis iepriekš norādīja, ka jūtams koordinācijas trūkums sprādziena seku novēršanā, un tādējādi tiek zaudēts laiks, lai varētu vienoties par veicamajiem darbiem.

Viņš stāstīja, ka pēc notikušā ir kļuvis par pārmijnieku un dispečeru, kuram nākas atbildēt uz telefona zvaniem un risināt daudzus jautājumus, un trūkst koordinētas rīcības no visiem iesaistītajiem dienestiem. "Ja mums nebūs koordinators, mēs neko paveikt nevarēsim," pauda Stafeckis.

Viņš stāstīja, ka vismaz viena dzīvokļa īpašnieks vairs neplānojot piedalīties mājokļa atjaunošanā, un pamazām arī citiem zūd ticība, ka kaut kas tiks darīts. "Jo ilgāks būs laiks, jo vairāk iedzīvotāju izvēlēsies savu ceļu, un mēs paliksim pie sasistas siles," pārliecināts Stafeckis.

Kā ziņots, naktī uz ceturtdienu, 31. decembri, pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst. 1.22, bet plkst. 3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesu. VUGD sākotnēji pieļauj, ka sprādzienu izraisījusi gāzes noplūde.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu