Sevastova jauno sezonu Abū Dabī iesāk ar zaudējumu pret rangā zemāk esošo Badosu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien savā pirmajā šīs sezonas spēlē Abū Dabī "WTA 500" turnīrā piedzīvoja zaudējumu.

Sevastova, kura Jauno gadu sagaidīja 54.pozīcijā rangā, pirmajā kārtā ar 2-6, 7-5, 2-6 piekāpās Paulai Badosai no Spānijas (WTA 70.).

Latvijas tenisiste savā šīs sezonas pirmajā spēlē sākotnēji cīnījās ar otro servi, ar kuru viņai izdevās gūt vien piecus no 16 iespējamiem punktiem. Liepājniece spēja nosargāt savu pirmo servi, taču Badosa ceturtajā geimā ar otro iespēju lauza Sevastovas servi. Latvijas tenisiste uzreiz pēc tam atguvās, panākot 2-3, taču līdz pirmā seta beigām Badosa pretiniecei atņēma vēl divas serves un svinēja uzvaru ar 6-2.

Otro setu Sevastova iesāka nedaudz veiksmīgāk, jo viņai bija iespēja atņemt Badosas pirmo servi, ko spāniete pēc ilgākas cīņas spēja nosargāt. Badosa pēc nelielā pārtraukuma ceturtajā geimā visai ātri atņēma Sevastovai servi un panāca 3-1, bet liepājniece rokas nenolaida un jau nākamajā geimā atguvās (2-3). Viņai palīdzīgu roku sniedza arī pretinieces pieļautās kļūdas.

Spēles turpinājumā Badosa sāka biežāk kļūdīties, taču Sevastova ceturto servi pretiniecei neatņēma un drīz vien ar savu servi panāca neizšķirtu 4-4. Devītajā geimā Sevastova ātri panāca 40:0, bet tikai ar ceturto breikbumbu ieguva pārsvaru - 5-4. Desmitajā un 11.geimā abas spēlētājas lauza pretinieces servi, bet uzvaru setā ar 7-5 svinēja Sevastova, kura to iespēja ar pirmo setbumbu.

Trešajā setā pirmajos piecos geimos neviena no tenisistēm savu servi nezaudēja, bet īsi pēc tam otro breikbumbu izmantoja Badosa un panāca 4-2. Sevastova nespēja atgūt zaudēto servi, bet astotajā geimā ļāva Badosai panākt 40:15, taču spāniete uzvaru setā un visā spēlē izcīnīja ar otro mačbumbu - 6-2.

Badosa šajā duelī izpildīja četras netveramās serves, kamēr Sevastova atbildēja ar divām. Liepājniece savā sezonas pirmajā mačā pieļāva četras dubultkļūdas un tikpat bija arī Badosai.

Par dalību pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Otrajā kārtā Badosa tiksies ar turnīra septīto raketi Elīzi Mertensu no Beļģijas (WTA 20.) vai francūzieti Alizē Kornē (WTA 53.), kuras savstarpēju maču aizvadīs ceturtdien.

Sevastovai 2020.gada sezona bija ļoti neveiksmīga, jo viņa no desmit spēlēm uzvarēja tikai vienā, "US Open" pirmajā kārtā pārspējot Koko Gofu. Toties Federāciju kausā liepājniecei izdevās uzveikt slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Kājas muskuļa traumas dēļ Sevastova sezonu noslēdza jau septembra vidū, tādējādi viņai šī bija pirmā spēle pēc nepilnu četru mēnešu pārtraukuma.

Tikmēr Badosa pagājušajā sezonā laukumā devās 11 WTA pamatturnīru mačos, kuros svinēja astoņas uzvaras. Septembrī viņa uz māla seguma sasniedza Stambulas "International" turnīra pusfinālu un "French Open" ceturto kārtu, Parīzē pa ceļam uzvarot arī Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Sevastovas kontā ir četri WTA tituli, bet Badosa pagaidām ir bez trofejām sieviešu tenisa augstākajā līmenī.

Turnīrs Abū Dabī norisināsies uz "laykold" tipa cietā seguma un tā pamatturnīrs sākās trešdien. Latvijas pirmā rakete Ostapenko tajā nepiedalās.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam sekos WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu