Ābolam vārti un rezultatīva piespēle Zviedrijas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols (otrais no labās)
Rodrigo Ābols (otrais no labās) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols trešdien Zviedrijas hokeja čempionātā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot savai komandai "Orebro" izcīnīt graujošu uzvaru.

"Orebro" viesos ar 7:4 (4:2, 1:0, 2:2) uzvarēja Linšēpingas komandu.

Ābols rezultatīvi piespēlēja pirmā perioda 11.minūtē, kad Jonass Rasks vadībā ar 2:1 izvirzīja viesus. Tikmēr trešā perioda astotajā minūtē Rasks vairākumā rezultatīvi piespēlēja Ābolam, kurš bija nekļūdīgs.

Uzbrucējs šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un 42 sekundes, vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 56,52% iemetienu. Ābols spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vārtus un divas rezultatīvas piespēles Erebrū komandā iekrāja Robins Salo un Robins Kovāčs.

"Orebro" ar 51 punktu 28 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem piekto vietu.

Tā kā NHL sezona tika krietni iekavēta, Erebrū hokeja vienība vienojās ar Floridas "Panthers" klubu par 24 gadus vecā Ābola īrēšanu.

"Panthers" neizsauca latvieti uz treniņnometni, tāpēc viņš "Orebro" paliks līdz sezonas beigām.

Iepriekšējo sezonu hokejists pavadīja Ziemeļamerikā, pārsvarā spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", bet dažās spēlēs pārstāvot arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Grīnvilas "Swamp Rabbits".

Pērnā gada maijā Ābols ar "Panthers" noslēdza divu gadu debitanta līgumu.

2016.gada vasarā Ābolu NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks". Ābols NHL vēl nav debitējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu