Freimanim 13 punkti, Bērziņam 13 atlēkušās bumbas Zelonas Guras komandas zaudējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis trešdien guva 13 punktus Vienotās līgas spēlē, Jānis Bērziņš pievienoja astoņus punktus un 13 atlēkušās bumbas Zelonas Guras "Stelmet Enea" komandas minimālā zaudējumā Kazaņā.

Krievijas klubs Kazaņas "Unics" savā laukumā izrādījās pārāks ar 65 :64 (18:24, 15:15, 13:16, 19:9).

Freimanis laukumā pavadīja 27 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu un vienu no trīs tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pa trīs reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmi pretiniekiem, pa reizei kļūdījās un pārķēra bumbu, iekrāja efektivitātes koeficientu 12 un sliktāko komandā +/- rādītāju -13.

Ar 13 punktiem viņš dalīja komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu ar Gabrielu Lundbergu un Džefriju Groselu.

Bērziņš, kurš spēli sāka pamatsastāvā, nospēlētajās 23 minūtēs un 14 sekundēs guva astoņus punktus, grozā raidot vienu no četriem divpunktu un divus no sešiem tālmetieniem Tāpat viņš izcīnīja 13 bumbas zem groziem, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pa divām reizēm pārkāpa noteikumus, izprovocēja piezīmi pretiniekiem un kļūdījās, kā arī tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas ir dalīts labākais rādītājs komandā kopā ar Groselu. Bērziņam arī otrs labākais +/- rādītājs komandā 12.

"Unics" rindās 22 punkti Džamaram Smitam.

Divas ar pusi minūtes pirms mača beigām pēc Grosela precīza divpunktu metiena viesi panāca 64:58 savā labā, taču atlikušajā laikā punktus neguva, noskatoties, kā deviņas sekundes pirms mača beigām Smits iemet izšķirošo divpunktu metienu. Lundberga divpunktu metiens atbildes uzbrukumā nebija precīzs.

"Stelmet Enea" ar sešām uzvarām 13 spēlēs ieņem astoto vietu kopvērtējuma tabulā, bet "Unics" ar bilanci 7-4 ir piektā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu