Latvijas handbola izlase uzsāk EČ kvalifikācijas ciklu ar spēli pret Itāliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Latvijas handbola izlase šodien Itālijas pilsētā Kjēti aizvada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli pret Itāliju.

Spēle starp abām komandām Kjēti paredzēta Latvijas laika plkst.21.30, to tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas kanālam "TV7".

Latvijai šī būs pirmā cīņa kvalifikācijas turnīra sestajā grupā, kamēr Itālija vienu cīņu jau ir aizvadījusi. 8.novembrī itāļi savās mājās piekāpās Norvēģijai ar 24:39.

Četrus vārtus mājiniekiem guva Stefano Arčeri, bet vēl četri handbolisti pretinieku vārtus iekaroja pa trim reizēm.

Latvijas izlase, gatavojoties spēlei, aizvadīja divus mačus ar "SynotTip" handbola virslīgas klubu izlasi, kurā spēlēja Latvijas B izlases handbolisti kopā ar virslīgā spēlējošiem leģionāriem. Latvijas valstsvienība svinēja divas pārliecinošas uzvaras ar 40:24 un 45:31.

Grupā notikusi vēl viena spēle. 5.janvārī Baltkrievija Minskā negaidīti pārliecinoši ar 33:25 pieveica Norvēģiju.

Grupas galvgalī ar uzvaru vienīgajā mačā ir Baltkrievija. Panākums divās spēlēs ir norvēģiem, viens zaudējums - Itālijai, bet Latvija pagaidām cīņas nav aizvadījusi.

Finālturnīrā iekļūst katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās no astoņām trešo vietu ieguvējām.

Finālturnīrs no 2022.gada 13. līdz 30.janvārim notiks Ungārijā un Slovākijā. Vietu tajā bez mājiniekiem jau nodrošinājušas 2022.gada Eiropas meistarsacīkšu finālistes Spānija un Horvātija.

Iepriekšējā čempionātā finālā Spānija pieveica Horvātiju ar 22:20.

Kopumā uz spēli Itālijā devušies 15 Latvijas handbolisti, no kuriem pieci ir debitanti.

Izlases sastāvā oficiālajās spēlēs debitēs Dmitrijs Petuhovs, Nils Miķelsons, Ričards Jablonskis, Artūrs Kļaviņš un Endijs Kušners.

Dainis Krištopāns jau decembrī pirms treniņnometnes sākuma paziņoja, ka varēs pievienoties izlasei tikai uz spēli Itālijā. Savukārt Uvis Strazdiņš bija plānojis izlasei pievienoties janvārī, tomēr dažādu ierobežojumu dēļ tas viņam neizdevās, tādēļ arī viņš dosies taisnā ceļā uz Itāliju.

Sastāvā liels skaits spēlētāju no handbola virslīgas klubiem, tikai četriem handbolistiem spēlējot ārvalstu klubos. Izlases sastāvā tika iekļauti arī divi spēlētāji no virslīgas klubu izlases - Toms Lielais un Igors Ignatjevs. Viņi sevi labi apliecināja treniņspēlēs, tādējādi iegūstot vietu izlases sastāvā.

Atbildes spēle pret Itālijas valstsvienību notiks jau 10.janvārī, kad komandas tiksies Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Gan baltkrievi, gan norvēģi itin veiksmīgi startēja 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vieni no čempionāta rīkotājiem norvēģi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pusfinālā pret Horvātiju (28:29), bet bronzas spēlē pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (28:20). Norvēģija šobrīd ir viena no spēcīgākajām izlasēm pasaulē.

Baltkrievi 2020.gada Eiropas čempionātā līdz "play-off" netika, taču no pirmā grupu turnīra izkļuva. Kopumā Baltkrievija ierindojās 10.vietā, ar ko vēlāk koronavīrusa pandēmijas dēļ pietika, lai kvalificētos pasaules čempionātam.

Savukārt Itālija Eiropas čempionāta finālturnīrā vienīgo reizi spēlēja 1998.gadā, kad bija čempionāta rīkotāja.

Lielākais Latvijas izlases panākums ir iekļūšana 2020.gada Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, kur grupā ar 22:33 tika zaudēts Spānijai, ar 24:32 - Nīderlandei un ar 27:28 - Vācijai, grupā ieņemot pēdējo ceturto vietu, kas deva pēdējo vietu finālturnīra 24 komandu vidū.

Latvijas vīriešu handbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Itāliju:

Rihards Leja, Igors Igntjevs, Artūrs Kļaviņš, Dmitrijs Petuhovs, Raitis Puriņš (visi - Rīgas "Celtnieks"), Toms Lielais, Nils Miķelsons, Ņikita Pančenko (visi - Dobeles "Tenax"), Endijs Kušners (Ludzas "Latgols"), Dainis Krištopāns (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Uvis Strazdiņš (AIK, Zviedrija), Ričards Jablonskis ("Jūrmalas Sports"), Ingars Dude ("Limoges", Francija), Artūrs Meikšāns (Pelvas "Serviti", Igaunija), Artūrs Kuģis ("Varberg", Zviedrija).

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu